Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 14 Μάι 2023
Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Μετανάστες μαχαιρωμένοι ή απλήρωτοι απολύονται και η ΕΛΑΣ στηρίζει τα αφεντικά
Κλίκ για μεγέθυνση


Στην καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει και το ρόλο της αστυνομίας που όπως υποστηρίζει λειτουργεί "καλύπτοντας χρυσαυγίτες και εργοδότες".14.05.2023


Σε μια νέα καταγγελία προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ–Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στο Ρατσισμό Και τη Φασιστική Απειλή, με μετανάστη που έπεσε θύμα του εργοδότη του.

Ο εργαζόμενος ζήτησε να πληρωθεί τα μεροκάματά του, στην Κρήνη Φαρσάλων, και ο εργοδότης του, αφού τον έδειρε και του έσπασε το χέρι, στη συνέχεια έστειλε φωτογραφία με το δικό του χέρι δεμένο ζητώντας την απέλαση του εργαζόμενου.

Στην καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ επισημαίνει και το ρόλο της αστυνομίας σε όλη αυτή τη βία που όπως υποστηρίζει λειτουργεί “καλύπτοντας χρυσαυγίτες και εργοδότες“.

Πριν λίγο καιρό ένας εργαζόμενος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην προσπάθεια του να σώσει την επιχείρηση που δούλευε. Το αποτέλεσμα ήταν ο εργοδότης να τον απολύσει.

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει ότι τα “αφεντικά βρίσκουν το θράσος και φέρονται τόσο ανάλγητα και ρατσιστικά, στους μετανάστες στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πού αντί για νομιμοποίηση και άδειες παραμονής στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες, έχει εξαπολύσει επιχειρήσεις σκούπα σε όλη τη χώρα με μαζικές συλλήψεις και εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών και των προσφύγων, υψώνει φράχτες στα σύνορα και πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στο αιγαίο με τα παράνομα push-backs“.

Αυτό που ζητούν είναι “νομιμοποίηση και άδειες παραμονής και εργασίας για όλους τους μετανάστες, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει ο αγριανθρωπισμός και η αναλγησία των αφεντικών“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

“Μετανάστες μαχαιρωμένοι η απλήρωτοι απολύονται ενώ τα αφεντικά βρίσκουν στήριξη στην ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου

Μετανάστης στην Καλλιθέα έσωσε το βενζινάδικο από ληστεία αλλά το αφεντικό τον απέλυσε!
Μετανάστης απλήρωτος ζήτησε τα μεροκάματα του στη Κρήνη Φαρσάλων στις 18 Απρίλη, το αφεντικό τον ξυλοφόρτωσε σπάζοντας του το χέρι και η Αστυνομία, μία μέρα μετά, στις 19 Απρίλη έστειλε φωτογραφία του με δεμένο το χέρι για να εκδοθεί απόφαση απέλασης!!! Η Αστυνομία του Θεοδωρικάκου διεκπεραίωσε την υπόθεση ρατσιστικής βίας με το τρόπο που έχει συνηθίσει, καλύπτοντας χρυσαυγίτες και εργοδότες. Αλλωστε οι θύλακες μέσα στην Αστυνομία σε περιοχή που η Χρυσή Αυγή έφτανε να είναι τρίτη δύναμη το 2019 ήταν και είναι ενεργοί.
Όμως προκλητική είναι η εξέλιξη στην υπόθεση του μαχαιρώματος του μετανάστη Φιάζ Μωχάμαντ, από ληστή στο βενζινάδικο της Revoil στην Καλλιθέα.

Στις 23-04-2023, ένα άτομο επιτέθηκε σε βενζινάδικο στην Καλλιθέα. Ο Φιάζ Μωχάμαντ, μετανάστης από το Πακιστάν, υπάλληλος στο βενζινάδικο, με 12ωρη βάρδια , δέχτηκε επίθεση από ληστή πού του έκοψε με μαχαίρι τους τένοντες του χεριού. Ο Φιάζ , παρά τον βαρύ τραυματισμό του κατάφερε να ακινητοποιήσει τον ληστή ο οποίος και συνελήφθη αμέσως . Ο Φιαζ νοσηλεύτηκε για 3 μέρες στο νοσοκομείο και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του χορηγήθηκε άδεια νοσηλείας για 2 μήνες αρχικά, επειδή είναι πιά ανίκανος για κάθε εργασία. Ενώ ο μετανάστης Φιαζ έσωσε το μαγαζί των αφεντικών του , εκείνοι αντί για ευχαριστώ , εκείνοι ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, τον απέλυσαν.

Η απόλυση προφανώς είναι παράνομη. Πρόκειται για εργατικό ατύχημα και ο εργαζόμενος έχει άδεια για 60 μέρες από το νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής κακομεταχείρισης και εργοδοτικής τρομοκρατίας ανάμεσα στα δεκάδες άλλα , όπου τα αφεντικά δηλώνουν τους μετανάστες – υπαλλήλους τους, ως εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ενώ δουλεύουν 12ωρα και όταν με κίνδυνο της ζωής τους, υπερασπίζονται τη δική τους επιχείρηση (των αφεντικών !! ), εκείνοι τους απολύουν.!!!!!

Τα αφεντικά βρίσκουν το θράσος και φέρονται τόσο ανάλγητα και ρατσιστικά , στους μετανάστες στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη , πού αντί για νομιμοποίηση και άδειες παραμονής στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες , έχει εξαπολύσει επιχειρήσεις σκούπα σε όλη τη χώρα με μαζικές συλλήψεις και εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών και των προσφύγων , υψώνει φράχτες στα σύνορα και πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στο αιγαίο με τα παράνομα push-backs.

Ζητάμε την άμεση ακύρωση της απόλυσης του Φιάζ Μωχάμαντ, ζητάμε να σταματήσει η απέλαση του Σατζάτ Αλί, του μετανάστη εργάτη στα Φάρσαλα.

Ζητάμε από τα συνδικάτα να στηρίξουν το μετανάστη εργάτη, Φιάζ Μωχάμαντ, στις διεκδικήσεις του κατά του αφεντικού και τα αιτήματα των μεταναστών για άδειες παραμονής και εργασίας.

Ζητάμε, νομιμοποίηση και άδειες παραμονής και εργασίας για όλους τους μετανάστες, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει ο αγριανθρωπισμός και η αναλγησία των αφεντικών.

Για το συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος θυμάτων ρατσιστικής βίας”.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες
Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
on Saturday

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Μετανάστες μαχαιρωμένοι η απλήρωτοι απολύονται ενώ τα αφεντικά βρίσκουν στήριξη στην ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου

Μετανάστης στην Καλλιθέα έσωσε το βενζινάδικο από ληστεία αλλά το αφεντικό τον απέλυσε! Μετανάστης απλήρωτος ζήτησε τα μεροκάματα του στη Κρήνη Φαρσάλων στις 18 Απρίλη, το αφεντικό τον ξυλοφόρτωσε σπάζοντας του το χέρι και η Αστυνομία, μία μέρα μετά, στις 19 Απρίλη έστειλε φωτογραφία του με δεμένο το χέ...See more

May be an image of 1 person and hospital
May be an image of 1 person and rubbish
 
 

Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου