Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος αναλύοντας τα στοιχεία των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων συμπέρανε, μεταξύ άλλων, ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές.

Συγκεκεριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 χαρακτηρίζει τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική ως πολύ σημαντικές, καθώς το ποσοστό του πρώτου κόμματος θα είναι σημαντικότερο από την διαφορά που θα έχει με το δεύτερο κόμμα.

Έπειτα, εκτίμησε ότι η ΝΔ προηγείται, όμως στην ανάλυσή του έκανε εκτενή αναφορά στους αναποφάσιστους διαπιστώνοντας πως από το 1986 που ο ίδιος βρίσκεται επαγγελματικά στον χώρο των ερευνών, είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσοι πολλοί αναποφάσιστοι μιάμιση εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές.

«Είναι μια κινούμενη άμμος. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν γυναικεία κοινά, υπάρχουν άνθρωποι στις αστικές περιοχές κυρίως, οι οποίοι είναι μπερδεμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τόνισε ότι το κεντρικό εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι ότι στην ερώτηση, «πόσο επαρκώς ενημερωμένοι αισθάνεστε σε σχέση με τα προγράμματα, τις θέσεις και τις λύσεις που προτείνουν τα κόμματα» το 71% των πολιτών είπε πως δεν αισθάνεται πλήρως ενημερωμένος, το οποίο, μέσα στην αδιευκρίνιστη ψήφο, φτάνει στο ύψος του 80%.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο debate της ΕΡΤ λέγοντας πως παραδοσιακά το σημαντικό είναι, η κίνηση του «μη λάθους» και εξήγησε: «εάν δεν είσαι καλός, καλά θα κάνεις να παίξεις άμυνα και να προσπαθήσεις να μην κάνεις το μεγάλο λάθος. Είναι προτιμότερο να είσαι βαρετός, παρά να προσπαθήσεις να βάλεις το μεγάλο εντυπωσιακό γκολ και να γίνεις γραφικός».
πηγη: https://tvxs.gr