Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 20 Ιούν 2022
Πάτρα / Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου στο πόρισμα των ιατροδικαστών
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η πρώτη αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά σχετικά με τους «αφυκτικούς» θανάτους των δύο πρώτων παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, ήρθε από τον δικηγόρο της.

Ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του STAR έκανε λόγο για δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που υπάρχουν πλέον, τα οποία έχουν διαφορετικές απόψεις για το πως πέθαναν τα δύο παιδιά. «Ποιο από τα δύο πορίσματα πρέπει να υιοθετήσουμε και γιατί;», αναρωτήθηκε ο δικηγόρος, αμφισβητώντας παράλληλα το πόσο έγκυρη μπορεί να είναι η επανεξέταση μιας ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρώτο ιατροδικαστικό πόρισμα, Τσιόλα - Τσάκωνα ανέφερε σαν αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα, ενώ για την Μαλένα την υπατική ανεπάρκεια.

Παράλληλα αναρωτήθηκε αν «επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε νεκροψία; Μπορούμε να βασιστούμε στο πόρισμα δύο ανθρώπων που εξέτασαν έγγραφα και όχι τους επιστήμονες που έκαναν τις νεκροτομές στα παιδιά;».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μιλώντας την εκπομπή Live News του Μega σημείωσε ότι η ενημέρωση που έχει για το πόρισμα είναι από τα τηλεοπτικά μέσα. Όπως αποκάλυψε η πλευρά της 33χρονης μητέρας δεν αιφνιδιάστηκε με το πόρισμα γιατί υπήρχε ήδη ένα κλίμα, με βάση και τις διαρροές που υπήρχαν. Σημείωσε επίσης ότι δεν έχουν λάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί αιφνιδιασμό, ήταν κάτι που λίγο πολύ ήταν μεταξύ των σοβαρών πιθανοτήτων. Εμείς δεν έχουμε στα χέρια μας αυτό το πόρισμα, διότι δεν έχει ακόμα ασκηθεί ποινική δίωξη για την πράξη. Δεν έχουμε κάποια ιδιότητα υπόπτου ή κατηγορούμενου σε αυτή την υπόθεση».

 

Όπως τόνισε με τα δύο διαφορετικά πορίσματα μεταξύ τους,  η ιατροδικαστική υπηρεσία αυτοαναιρείται, με τα πορίσματα της να βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. «Μπορεί μία φωτογραφία να υποκαταστήσει την φυσική επαφή με το αντικείμενο της μελέτης είναι ένα ερώτημα» ανέφερε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο «το βασικό πειστήριο είναι αυτό το πανάκι από το ατυχές περιστατικό με την μικρή Ίριδα. Είναι ένα στοιχείο που η ίδια έδωσε στις Αρχές. Εάν έφερε κάποιο για την ίδια κακοποιητικό στοιχείο, γιατί να το θέσει υπόψη των Αρχών; Εάν είχε κάνει κάποια εγκληματική ενέργεια, σκοπός της θα ήταν να εξαφανίσει τα πειστήρια και όχι να τα εμφανίσει στις Αρχές».

Παράλληλα σημείωσε για την περίπτωση της Μαλένας πως η ίδια η 33χρονη είχε αντιδράσει στον τρόπο που είχε διενεργηθεί η ιατροδικαστική έκθεση και μάλιστα είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού. «Αυτό δεν θα συνέβαινε εάν υπήρχε κάποιου είδους εμπλοκή», συμπλήρωσε.

Εξήγησε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου από την αρχή είναι ότι το βασικό στοιχείο σε βάρος της είναι το τριπλά επαναλαμβανόμενο περιστατικό, που την έχει καταστήσει ύποπτη, για το οποίο υποστηρίζει ότι είναι ένα συμπτωματικό παράδοξο, αρνούμενη την οποιαδήποτε εμπλοκή της, ενώ δηλώνει πως ποτέ δεν θα μπορούσε να στραφεί εναντίον των παιδιών της και να τους προκαλέσει κακό».

Μητέρα Ρούλας: Αναφορές για τεταμένη σχέση Ρούλας και Μάνου

Περισσότερο από 4 ώρες κατέθετε σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη. Η μητέρα της κατηγορούμενης υποστήριξε πως «δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να σκότωσε τα τρία της παιδιά».

Η μητέρα της Ρούλας φέρετε να έχει μιλήσει για περιστατικά μεταξύ των δύο συζύγων ρίχνοντας φως σε άγνωστες για τους αστυνομικούς πτυχές του έγγαμου βίου τους.

πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου