Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Νοέ 2019
«Δωράκι» Μπακογιάννη στη Χρυσή Αυγή
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
 
 

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι χρυσαυγίτες του Δήμου Αθηναίων, το κάνει ο Κώστας Μπακογιάννης». Αυτή την καταγγελία κάνουν, μετά τις αποφάσεις του Δήμου για αναστολή λειτουργίας κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας στην περιοχή Σεπολίων-Κολωνού.

Όπως καταγγέλλουν οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα» η Χρυσή Αυγή επεδίωκε αυτή τη διακοπή της λειτουργίας από το 2017. Και στις 30 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τους έκανε το χατίρι, έστω και με διετή καθυστέρηση.

«Δωράκι» Μπακογιάννη στους χρυσαυγίτες
Από την έναρξη της λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου η Χρυσή Αυγή με τα τάγματα εφόδου δημιουργούσε κλίμα φόβου στους μετανάστες και πρόσφυγες της περιοχής Κολωνού -Σεπολίων προκειμένου να πετύχει το κλείσιμο του σχολείου. Όμως η τότε δημοτική αρχή στάθηκε αρωγός.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου, χθες Πέμπτη δηλαδή:

Ενώ η σχολική επιτροπή του δήμου της Αθήνας, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση, με αιφνιδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, Ινές Λυκούδη, κατ’ εντολή Μπακογιάννη, δήλωσε ότι το αποσύρει με δικαιολογίες που αντίκειται ακόμα και στους αστικούς νόμους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα ίδια ακριβώς έγγραφα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου.

Ο Δήμαρχος είναι εντελώς εκτεθειμένος και οφείλει απαντήσεις γιατί έκανε αυτό το δώρο στους χρυσαυγίτες!

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα»

Πρωτοφανής ρατσιστική απόφαση της δημαρχίας Μπακογιάννη, επικίνδυνη αντιδημοκρατική εκτροπή, δώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής η ακύρωση της λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθήνας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας! Σύσκεψη συντονισμού Κυριακή 3/11

Σε μια πρωτοφανή ρατσιστική απόφαση, δώρο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής προχώρησε η δημαρχία Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/10. Απέρριψε το αίτημα για τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο 144ο ΔΣ Αθήνας.

Το σχολείο αυτό λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2017 παρά και ενάντια στην ενορχηστρωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονική οργάνωση θέλησε το 2017 να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, δημιουργώντας ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στις γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων, στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας, διαδίδοντας απίστευτα ψέματα, σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις, συκοφαντώντας εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλώντας, ακόμα και βιαιοπραγώντας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Τότε ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ της περιοχής Αριστοτέλης, ο σύλλογος γονέων του 144ου ΔΣ, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα μαζί με δεκάδες εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, αντιρατσιστικούς, αντιφασιστικούς συντονισμούς και πρωτοβουλίες, ύψωσαν τοίχο στον φασισμό και το ρατσισμό και καλωσόρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα, ακυρώνοντας τις επιδιώξεις της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»
Για την αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας και την υποβάθμιση των σχολικών επιτροπών

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την απαράδεκτη αυθαιρεσία που επέδειξε η δημοτική αρχή κατά τη συζήτηση του θέματος των παραχωρήσεων σχολικών χώρων (θέμα 22 στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 31ης Οκτωβρίου), ξεκινώντας από την καθυστερημένη αποστολή των σχετικών εισηγητικών (που τείνει να γίνει καθεστώς), και φτάνοντας στην επί της ουσίας πολιτική που φαίνεται να ακολουθείται.

Καταφέραμε μεν να ανατρέψουμε με παρέμβαση μας τον περιορισμό των δράσεων των συλλόγων γονέων στην αίθουσα εκδηλώσεων και τον προαύλιο χώρο, περιορισμό που καταργούσε ουσιαστικά μια σειρά δραστηριοτήτων. Η αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής κορυφώθηκε ωστόσο με την απόσυρση του θέματος της λειτουργίας του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, με προφορική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου και χωρίς να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο αλλαγή του σχετικού εισηγητικού.

Και αυτά, παρά την ομόφωνη θετική εισήγηση – απόφαση της σχολικής επιτροπής. Καταγγέλλουμε την οπισθοδρόμηση σε εποχές που όλη η κοινότητα της περιοχής και του σχολείου ήταν αναγκασμένη να υπερασπιστεί τη λειτουργία του κυριακάτικου σχολείου της πακιστανικής κοινότητας απέναντι στις μισαλλόδοξες αντιδράσεις.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε το θέμα στην επόμενη σχολική επιτροπή και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θα μας βρει απέναντι, μαζί με την κοινότητα των πολιτών, δίπλα σε όσους είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ίσες δυνατότητες, για ένταξη και για ειρηνική συνύπαρξη με όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες.

δημοτική κίνηση ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Η ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα
Ότι δεν κατάφερε η Χρυσή Αυγή το 2017, το επιδιώκει τώρα η δημαρχία Μπακογιάννη!

Ενώ η σχολική επιτροπή του δήμου της Αθήνας, ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση, με αιφνιδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, Ινές Λυκούδη, κατ’ εντολή Μπακογιάννη, δήλωσε ότι το αποσύρει με δικαιολογίες που αντίκειται ακόμα και στους αστικούς νόμους, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα ίδια ακριβώς έγγραφα το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την παραχώρηση χώρου.

Σε μια συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης ακόμα και του δημοτικού συμβουλίου, επιδιώκοντας να πάρει μια τέτοια ρατσιστική απόφαση στα σιωπηλά, καταλαβαίνοντας ότι θα εκτεθεί για τον αντιδημοκρατικό, ρατσιστικό, ξενοφοβικό κατήφορο, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αρνήθηκε να απαντήσει αρχικά στο επίμονο ερώτημα της δημοτικής συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα τι ψήφισε τελικά το δημοτικό συμβούλιο στο συγκεκριμένο ζήτημα, φτάνοντας στο σημείο να της κλείσει το μικρόφωνο. Για να υποχρεωθεί τελικά, να δηλώσει ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης ότι απέσυραν την παραχώρηση χώρων του 144ου ΔΣ Αθήνας στην πακιστανική κοινότητα «η Ενότητα» από την αρχική τους εισήγηση.

Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την απόφαση αυτή.

Καλούμε:

-Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, κάθε εργατικό σωματείο και συνδικάτο, τους αντιρατσιστικούς και αντιφασιστικούς συντονισμούς και πρωτοβουλίες να την καταγγείλουν και να απαιτήσουν να παραχωρηθεί ο χώρος για την εκπαίδευση των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας.

-τις δημοτικές παρατάξεις να απαιτήσουν έμπρακτα νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλούμε σύσκεψη συντονισμού την Κυριακή 3/11, στις 12.30, στα γραφεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Αιόλου 47, 3ος όροφος

https://thefact.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου