Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 21 Μάι 2021
Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών: Τα κυβερνητικά τούβλα δεν ξέρουν να χορεύουν, δεν έχουν χρώματα και δεν τραγουδάνε.
Κλίκ για μεγέθυνση
«Η αλληλεγγύη και η συνυπευθυνότητα είναι τα δικά μας όπλα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών21.05.2021


Τη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων, από τη μία τον αυταρχισμό των κυβερνητικών τούβλων και από την άλλη την κοινωνική αλληλεγγύη στη πράξη, αναδεικνύει με μία συγκινητική ανάρτησή της, η Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών με αφορμή την εκκένωση και στη συνέχεια το σφράγισμα του αυτοοργανωμένου Θεάτρου Εμπρός

Η Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών θέλησε με την ανάρτησή της να ευχαριστήσει τον Δήμο Χαλανδρίου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της να μεταφέρει τον εξοπλισμό προσβασιμότητας που βρισκόταν στο θέατρο Εμπρός, έπειτα από τη σφράγιση και εκκένωσή του.

Η Κίνηση στην ανακοίνωσή της ξαναθυμίζει τις δράσεις του Θεάτρου που ήταν προσβάσιμο για όλους, ενώ κλείνει μία μία φράση που περικλείει την ελπίδα και την ανάγκη για αλληλεγγύη:

«Τα κυβερνητικά τούβλα δεν ξέρουν να χορεύουν, δεν έχουν χρώματα και δεν τραγουδάνε»
Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το Α και το Ω της εξέλιξης του πολιτισμού είναι η δημιουργία πλάγιων διαδρομών»
Lev Vygotsky
Εχθές, 19/5, κατά τις 7:30 το πρωί, μετά από εισαγγελική παραγγελία, πραγματοποιήθηκε επέμβαση εκκένωσης και σφράγισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, με την παρουσία της αστυνομίας και εκπροσώπων της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου), της εταιρείας στην οποία ανήκει το ιστορικό κτίριο του Εμπρός.
Οι ανάπηροι/ες καλλιτέχνες/δες και ακτιβιστές/στριες μετα τον ενταφιασμό του θέατρου αναπολούμε όλες εκείνες τις ώρες και τις στιγμές που ζήσαμε στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.
Την διοργάνωση του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ των Παραστατικών Τεχνών σε μια εποχή που η ιστορία έκαιγε σαν πυρωμένο σίδερο με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή να δρα ανεξέλεγκτη.
ΔΕΝ θα ξεχάσουμε τις εκδηλώσεις που κάναμε για το Φαρμακονήσι, το προσφυγικό, για το πρόγραμμα ευθανασίας Τ4 και την σύνδεση με την ιδεολογία της ΧΑ που είχε ως αποτέλεσμα να καταθέσουμε στην 4η υπόθεση (εγκληματικής οργάνωσης) στην δίκη, για τις συζητήσεις με θέμα την κατάργηση του όρου της αρτιμέλειας των ΠΔ 370 και 336, για το φεστιβάλ «Άγνωστη χώρα της Αναπηρίας», την εκδήλωση για το ίδρυμα στα Λεχαινά πριν και μετά την κατάληψη από την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ, για τη θέση που πήραμε με την απεργία πείνας του Ρωμανού, για τη δολοφονία του Παύλου και του Σαχζάτ, για την οργάνωση αντίδρασης στη λογοκριμένη θεατρική παράσταση «Ισορροπία του Nash», για τις παραστάσεις του ΘΕΑΜΑ, ΘΚΕ, ΔΑΓΙΠΟΛΗ που έγιναν εκεί, για την υπέροχη βραδιά με τον Ψαραντώνη, για τους «ανθρώπινους ζωολογικούς κήπους», την «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη», για τις ατέλειωτες ώρες ταυτόχρονης διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, για την παράσταση του «Σούπερμαν», για το υπέροχο συναίσθημα, όταν με πολύ κόπο το ΕΜΠΡΟΣ έγινε προσβάσιμο και για εμάς και τόσα άλλα.
Όλα αυτά τα αναπολούμε μέχρι τη στιγμή που θα βρούμε ένα τρόπο για να ξανασυναντηθούμε.
Σήμερα όμως θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε το Δήμο Χαλανδρίου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για μεταφορά του εξοπλισμού προσβασιμότητας από το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, που χθες το πρωί βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ.
Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών θα συνεχίσει τις πλάγιες διαδρομές για την εξέλιξη του πολιτισμού που μας χωράει ΟΛΕΣ, ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ.
Τα κυβερνητικά τούβλα δεν ξέρουν να χορεύουν, δεν έχουν χρώματα και δεν τραγουδάνε.

Η αλληλεγγύη και η συνυπευθυνότητα είναι τα δικά μας όπλα.
Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών

ΥΓ: στη φωτο η σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων. Ο αυταρχισμός των κυβερνητικών τούβλων και η κοινωνική αλληλεγγύη στη πράξη από το Δήμο Χαλανδρίου.


Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Disabled Artists Movement
on Wednesday

«Το Α και το Ω της εξέλιξης του πολιτισμού είναι η δημιουργία πλάγιων διαδρομών»
Lev Vygotsky

Εχθές, 19/5, κατά τις 7:30 το πρωί, μετά από εισαγγελική παραγγελία, πραγματοποιήθηκε επέμβαση εκκένωσης και σφράγισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, με την παρουσία της αστυνομίας και εκπροσώπων της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου), της εταιρείας στην οποία ανήκει το ιστορικό κτίριο του Εμπρός.

... See more
102
Comment
44Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου