Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 18 Μάι 2021
Υπόθεση Βαλυράκη / Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά του εισαγγελέα - Καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για διακεκριμένη κατάχρηση εξουσίας κατά των εισαγγελικών αρχών της Χαλκίδας κατέθεσε η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αδελφός της συζύγου του Σ. Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, οι αρχές κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα με κίνδυνο να χαθούν κρίσιμα στοιχεία.

Ο ίδιος μιλώντας στο Star τόνισε ότι «προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναδείξουν το έγκλημα ως ατύχημα, αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει. Θα ασκηθούν όσες διώξεις είναι απαραίτητες. Ο εισαγγελέας Χαλκίδας είναι συνένοχος. Έχουν υπάρξει δύο μάρτυρες, ο τελευταίος πριν ένα μήνα, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των δραστών».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο εν λόγω εισαγγελέας «δεν έχει τους καλέσει να τους ρωτήσει εάν ισχύει αυτό. Ο φάκελος πρέπει να πάει σε ανακριτή και όπου κρίνουν αναγκαίο οι δικηγόροι».

«Δεν είναι θέμα δύο ψαράδων, αλλά συμμορίας», τόνισε ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη και πρόσθεσε πως «η οικογένεια δεν έχει γνώση της δικογραφίας και για αυτό το καθυστερούν. Εμείς δεν έχουμε εικόνα για τις έρευνες και τις μαρτυρίες. Η δικογραφία δεν έχει πάει στην εισαγγελία, την φυλάνε στην Ερέτρια».

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της κατάθεσης μήνυσης από την οικογένεια:

«1. Την 24 Μαΐου τρέχοντος έτους, συμπληρώνονται τέσσερις (4) μήνες από την εγκληματική ενέργεια από γνωστούς πλέον δράστες σε βάρος του Ιωσήφ Βαλυράκη και γαμπρού μου, στο θαλάσσιο χώρο της Ερέτριας Ευβοίας.

2. Παρά το γεγονός ότι από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία επιβεβαιώνεται ότι ο Ιωσήφ Βαλυράκης κακοποιήθηκε και βρέθηκε στο θαλάσσιο χώρο  χωρίς τη βούλησή του και εξ αιτίας των ανθρωποκτόνων - δολοφονικών κτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι και πολλά σημεία του σώματός του.

3. Παρά το γεγονός ότι μάρτυρες καταθέτουν την ακριβή στιχομυθία – διαπληκτισμό με τους γνωστούς πλέον και κατονομασθέντες από αυτόπτη μάρτυρα, δράστες, τους οποίους γνωρίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Χαλκίδα και Ερέτρια, καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση. Όπως επίσης γνωρίζουν με λεπτομέρειες την εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στο θάνατο τον προσφιλή μου, Σήφη Βαλυράκη.

Παρά ταύτα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και οι λιμενικές Αρχές στις οποίες αυτή προΐσταται, προκλητικά βραδυπορούν και στην ουσία υποθάλπουν τους δράστες.

Παράλληλα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να απωλεσθούν, κρίσιμα αποδεικτικά μέσα (υλικό από κάμερες, ηλεκτρονικά ίχνη, πειστήρια του εγκλήματος – όπως και το ίδιο το αλιευτικό σκάφος των δραστών, το οποίο αναγνωρίστηκε από τον μάρτυρα που κατέθεσε σχετικά).

ΕΠΕΙΔΗ η προαναφερθείσα εγκληματική ενέργεια έχει δημιουργήσει από την επόμενη της δολοφονίας τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό σε ολόκληρη την οικογένεια του προσφιλούς μου προσώπου.

ΕΠΕΙΔΗ θεωρώ αυτονόητο να θέσω όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς όριο, στην προσπάθεια να διαλευκανθεί η υπόθεση και ότι κρύβεται πίσω απ’ αυτή, όπως επίσης και να αναδείξω την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης που καθημερινά βιώνουμε, με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα άτομα, αλλά και δυστυχώς δημόσιους λειτουργούς.

ΕΠΕΙΔΗ, Όλα αυτά δεν αναλογούν στο «θρύλο» - αγωνιστή της Δημοκρατίας κατά της Χούντας των Απριλιανών Συνταγματαρχών, ο οποίος εκτός των άλλων είχε συνδέσει την παρουσία του στη πολιτική ζωή με αγώνες για την επικράτηση της ηθικής και των αξιών που πάντα τον ενέπνεαν.

ΕΠΕΙΔΗ ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πάντοτε ταγμένος να υπηρετεί με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο και τη νομιμότητα.

ΕΠΕΙΔΗ η πολιτεία μέχρι σήμερα, δυστυχώς, μένει άπραγη να παρακολουθεί  την υπόθεση, καθώς και όλων αυτών που γνωρίζουν τους δράστες και τους συγκαλύπτουν.

Ύστερα από τα ανωτέρω σήμερα 14 Μαΐου  τρέχοντας έτους, υπέβαλα μήνυση – έγκληση  στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά παντός υπευθύνου επίορκου Εισαγγελικού Λειτουργού καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου που χειρίζονται μέχρι σήμερα την υπόθεση και σκοπίμως αδρανούν».
πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου