Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 11 Φεβ 2021
Συγκεντρώνουμε υπογραφές ενάντια στον τρομονόμο στην Τέχνη
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 
 

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Καμία σκέψη για λογοκρισία και εφαρμογή του «τρομονόμου» στην Τέχνη μας!

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή - ψηφίζεται στις 11/02 - , νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»

Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό - καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.

Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!

Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!

Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα «αδικήματα γενικής διακινδύνευσης», «κατά της κοινής ειρήνης».

Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης τους αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!

Με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του ''νομοσχέδιου Λιβάνιου'', πρώην «Πέτσα»!

Σημαντική διευκρίνιση:

1. Το "like" στην δημοσίευση ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ δήλωση συμφωνίας με το κείμενο. Παρακαλούμε εάν συμφωνείτε στείλτε "Συμφωνώ", ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ονοματεπώνυμο και (προαιρετικά) ιδιότητα.

2. Για να μπορούμε να δούμε την υπογραφή σας πρέπει να μπείτε στη σελίδα του Συλλόγου (όχι σε αναδημοσίευση σε άλλη σελίδα) και στην παρούσα δημοσίευση (δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσουμε τα σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις).

Καλούμε κάθε συνάδελφο να υπογράψει το παρακάτω ψήφισμα στέλνοντας μια απάντηση είτε μέσω facebook ή e-mail ή τηλεφώνου όπου να δηλώνει την συμφωνία του με το κείμενο. Καλούμε όλους να το διακινήσουν γρήγορα παντού καθώς αύριο Πέμπτη 11 Φλεβάρη η κινητοποίησή μας θα κατευθυνθεί προς την Βουλή, καθώς αύριο συζητιέται το επίμαχο νομοσχέδιο, προκειμένου να καταθέσουμε τις πρώτες υπογραφές.

https://www.facebook.com/pmu.gr/posts/3237809979658281

Πηγη: http://artinews.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου