Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 26 Αύγ 2021
Όχι στα μέτρα ενάντια στους ανεμβολίαστους
Κλίκ για μεγέθυνσηΛάβαμε και παραθέτουμε:

 

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν απέναντι στους ανεμβολίαστους αποτελούν σκληρή επίθεση απέναντι στον εργαζόμενο λαό, παράγουν κοινωνικό αυτοματισμό και διχασμό μέσα στους κόλπους των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και της ταξικής μας οικογένειας.

Το αίτιο πίσω από αυτά τα μέτρα είναι η προς το παρόν απόπειρα αποφυγής του lockdown ως μέτρο αντιμετώπισης του 4ου κύματος της πανδημίας με τους πολύ αυξημένους δείκτες μεταδοτικότητας εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Η κυβέρνηση θέλει γρήγορη επαναφορά της οικονομίας για την επερχόμενη οικονομική ‘’ ανάπτυξη’’ που εντάσσεται πάνω και στην ‘’στήριξη’’ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Μάλλον ως ανάπτυξη ορίζουν τα δις είτε με μορφή δανεισμού είτε συγκεκριμένων ‘’επενδύσεων’’ που θα γεννήσουν ένα νέο αλισβερίσι των παράσιτων της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του αδηφάγου ξένου κεφαλαίου πάνω στην πλάτη του εργαζόμενου λαού.

Σε πολιτικό επίπεδο, με αυτό το διαχωρισμό η κυβέρνηση επιβραβεύει για ψηφοθηρικά αίτια τους εμβολιασμένους, δημιουργώντας μια παράλληλη κοινωνία παροχών και άνεσης ανάμεσα σε όσους ακολουθούν ‘’το εμβολιαστικό’’ πρόγραμμα της κυβέρνησης και σε όσους δεν επιλέγουν τον εμβολιασμό.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε τον διαχωρισμό της εργατικής τάξης σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η αποτυχία του ‘’εμβολιαστικού προγράμματος’’ της κυβέρνησης και η ανεμπιστοσύνη ενός μεγάλου κομματιού του λαού απέναντι του, είναι χρεωκοπία της δυνατότητας πειθούς της κυβέρνησης μέσα στον εργαζόμενο λαό.

Τα μέτρα απέναντι στους ανεμβολίαστους αποτελούν βαθιά ταξική και διχαστική πολιτική και πρέπει να βρει ανάχωμα από τις δυνάμεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Να ξεσπάσουν αγώνες ενίσχυσης του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, για δωρεάν τεστ για όλους, ενίσχυσης της πρόληψης, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας ως αντίβαρο σχεδιασμού της διαχείρισης του 4ου κύματος της πανδημίας.

Να συγκροτηθούν οι πολιτικοί και οργανωτικοί όροι ανατροπής της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, χωρίς να παραχωρηθεί βορρά στην ακροδεξιά συνωμοσιολογία ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του λαού που βρίσκεται φοβισμένο και χωρίς εμπιστοσύνη απέναντι στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια του φαρμάκου.

Με ψηλά την σημαία του καθολικού δωρεάν εμβολιασμού ως ένα εκ των ουσιαστικών μέτρων που μπορούν να παρθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αγώνα για να πειστεί ο λαός απέναντι στην ύπαρξη ενός μειοψηφικού, αλλά ορατού, μπετοναρισμένου τμήματος της κοινωνίας που μέσα του βρίσκονται φασιστικοί μηχανισμοί, ακροδεξιοί, κομμάτι του κλήρου και ντε φάκτο αντιεμβολιαστές γιατροί που προσπαθούν να καρπωθούν το μεγάλο ποσοστό φοβισμένου και ανεμβολίαστου λαού με αντικοινωνικές, σκοταδιστικές, αντιεπιστημονικές θέσεις που οδηγούν στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και εκ των πραγμάτων λειτουργούν ως βούτυρο στο ψωμί της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, σπέρνοντας σύγχυση στο αντίπαλο ταξικό στρατόπεδο.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΘ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Πηγή: Από τη σπίθα στη φλόγα


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 | 6:13 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου