Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο τοπικός Τύπος της Λαμίας, το πρώτο κρούσμα πρωτοεμφανίστηκε στο μοναστήρι πριν από δέκα ημέρες αλλά οι μοναχές δεν ενημέρωσαν τις αρχές όταν αντιλήφθηκαν συμπτώματα. Έτσι, δεν ξεκίνησε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών τους. Ωστόσο, προέκυψε ζήτημα με την τροφοδοσία τους και έτσι ζήτησαν τη συμβολή των αρχών. Οι έρευνες ως προς την ιχνηλάτηση εστιάζονται τώρα στην τροφοδοσία της μονής και σε επισκέψεις προσκυνητών.

Οι καλόγριες με συνδρομή της πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Στερεάς προμηθεύτηκαν τρόφιμα και φάρμακα ωστόσο ήταν αρνητικές στη διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πόσες νοσούν και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός, δε απέκλεισε, αν οι μοναχές συνεχίζουν να αρνούνται τη διενέργεια τεστ, να ζητηθεί η παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το lamiareport, έχει μπει κορδέλα περιμετρικά του μοναστηριού και οποιαδήποτε έξοδος ή είσοδος ατόμων απαγορεύεται, ενώ έχει ενημερωθεί και η ΕΛΑΣ.

πηγη: https://thepressproject.gr