Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 19 Ιούλ 2021
Τουρισμός / Τον πολίτη κατηγορούν και για την έλλειψη δωματίων καραντίνας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Παντελής είναι η απουσία αυτοκριτικής και κυρίως ειλικρίνειας για τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μπροστά στην απειλή να χαθεί λόγω της πανδημίας δεύτερη τουριστική περίοδος για κορυφαίους προορισμούς, από την Μύκονο που ήδη ζει σε καθεστώς... σιωπής, μέχρι την Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο, ακόμα και την Κρήτη, όπου φαίνεται επίσης να είναι προ των πυλών το τοπικό lockdown. Οι θέσεις που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1, είναι χαρακτηριστικές για την συμπεριφορά των «αρίστων» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη όταν έρχεται η ώρα των ευθυνών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα φαινόμενα απουσίας διαθέσιμων χώρων σε ξενοδοχεία καραντίνας, ώστε τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό να μπορούν να παραμείνουν απομονωμένοι για το απαιτούμενο διάστημα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έκανε λόγο για «τεχνικά προβλήματα» που χαρακτήρισε αναμενόμενα. 

Σημειώνεται ότι η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς από εικόνες όπου τουρίστες στη Μύκονο βρίσκονται στο δρόμο όντας θετικοί, ενώ αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν στην Πάρο όπου νέα παιδιά είχαν εγκαταληφθεί σε... πάρκινγκ, ή την Αλόννησο όπου οικογένεια δεν μπορούσε να βρει στέγη και περιφερόταν στους δρόμους, έχοντας φορέα του κορωνοϊού.

Ούτε πρόνοια υπήρξε ούτε οργανωμένη προετοιμασία

«Σπεύδει και το υπουργείο Τουρισμού και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) να τα διευθετήσουν, με καλή θέληση θα διευθετηθούν», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή, παραδέχθηκε εμμέσως αφενός ότι δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική προετοιμασία για νησιά ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού όπως η Μύκονος ή η Πάρος, όσο και ότι για να βρεθεί λύση δεν υπάρχει έτοιμη πλήρως εφαρμόσιμη πρόταση, γι' αυτό και αναφέρεται σε «καλή θέληση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε άλλη ερώτηση σε σχέση με το «γιατί χάθηκε η μάχη της Μυκόνου», ο κ. Παναγιωτακόπουλος επέμενε να απαντήσει σε... άλλη ερώτηση, για την «μάχη της covid-19», την οποία χαρακτήρισε «μαραθώνιο». Κάτι που φυσικά δεν ισχύει για την τουριστική περίοδο που θα έπρεπε να έχει θωρακιστεί την Άνοιξη (όταν η Μύκονος παρέμενε δραματικά ανεμβολίαστη, όπως και η Κέρκυρα και η Ρόδος και άλλες ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού) για να μην απειλείται σήμερα.

«Σας ρώτησα για τη Μύκονο», επέμεινε ο δημοσιογράφος και ο κ. Παναγιωτακόπουλος έριξε την ευθύνη στους πολίτες. «Ο ανεξέλεγκτος συγχρωτισμός και τα κορωνο-πάρτι, η εικόνα αυτή, δημιουργούν συνθήκες εκκολαπτηρίου του κορωνοϊού, όσοι και αν είναι οι εμβολιασμένοι, που δεν είναι άπαντες, δεν είναι όλοι», είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, στέλνοντας «στα σκουπίδια» τόσο την προσπάθεια αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού όσο και την προσπάθεια του Μαξίμου να κρύψει ότι η χαλάρωση των μέτρων και η απουσία ελέγχων έφεραν την έκρηξη κρουσμάτων.

Μάλιστα, προχώρησε παρακάτω και απέδωσε την ευθύνη σε όσους καυτηριάζουν το κυβερνητικό φιάσκο που έφερε την νέα έκρηξη της πανδημίας ! «Κενά στο σύστημα πάντα μπορείς να βρεις όταν έχεις αυτή τη βούληση». Και «το τερμάτισε» κάνοντας λόγο για «θέμα παιδείας, αντί να βρεις τα κενά, να ακολουθήσεις και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου». Η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν εύστοχη, καθώς του υπογράμμισε ότι αυτή την περίοδο στη Μύκονο «δεν είναι η ελληνική κοινωνία, είναι από όλα τα μέρη του κόσμου». «Η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό σύστημα "δίνει το ρυθμό" στη Μύκονο», επέμεινε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, «δίνει την βηματοδότηση».

Υπεύθυνοι η δειλή πολιτική και η σχέση με τα συμφέροντα

Το θέμα της έλλειψης επαρκούς αριθμού δωματίων σε «ξενοδοχεία καραντίνας» ακόμη και σε νησιά όπου ήταν εξαρχής γνωστό ότι θα συνέρρεαν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, μόνο από αφέλεια ή υποκρισία μπορεί να αποδίδεται σε κάποιου είδους «έκπληξη». Η επιλογή να μην δυσαρεστηθούν οι «μεγάλοι» του τουρισμού με δέσμευση μονάδων που πληρούν τα χαρακτηριστικά για να γίνουν «ξενοδοχεία καραντίνας», ώστε να μείνουν ανενόχλητοι να εισπράττουν τις τεράστιες σε πολλές περιπτώσεις χρεώσεις που επιβάλλουν, μοιάζει μία πολύ πιο προφανής εξήγηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ξέχασε» όπως φαίνεται να ζητήσει από τις αρχές της Άνοιξης δέσμευση συγκεκριμένου ποσοστού των διαθέσιμων κλινών ανά τουριστικό προορισμό, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα που πιθανώς θα προέκυπταν -και δυστυχώς προέκυψαν. Και τώρα, για μία ακόμη φορά, της φταίει η κοινωνία, που δεν χορεύει στο χορό των αρίστων, που αποκαλύπτονται κάθε μέρα και περισσότερο άχρηστοι...
πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου