Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Ιούλ 2021
Η Χρυσή Αυγή αφομοίωσε τη ΝΔ
Κλίκ για μεγέθυνση

 


26.07.21

 
 

Είναι η ίδια δεξιά που το 1923 φώναζε στους στύλους του Ολυμπίου Διός «Φωτιά στους τουρκόσπορους πρόσφυγες», αναφερόμενοι στους τραγικούς μικρασιάτες. Είναι ο Γεώργιος Βλάχος της Καθημερινής που τους χαρακτήρισε «προσφυγική αγέλη». Είναι ο Ν. Κρανιωτάκης, εκδότης του δεξιού «Πρωινού Τύπου», που ζητούσε εν έτει 1933 να επιβληθεί στους πρόσφυγες να φορούν κίτρινο περιβραχιόνιο ώστε να τους αποφεύγουν οι γηγενείς! Είναι η ίδια δεξιά, σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της φαιάς εκδοχής της, που ενώ αρνείται ότι είναι ρατσίστρια, θεωρεί τους πρόσφυγες "εισβολείς" που απειλούν να αλλοιώσουν τον... πολιτισμό της, που ενώ αρνείται ότι μισεί, "αλλόφοβη" και αλλόφρων τσακίζει τον Ζακ και σφάζει τον Φύσσα και τον Λουκμάν, λοιδορεί τον πόνο και τη θλίψη των αναγκεμένων, βρίζει εγκύους φυγάδες του πολέμου και της αδικίας, θεωρεί ότι το εμβόλιο θα αλλοιώσει το "θαυμαστό" της DNA.

Η πίστη σώζει! Μία γυναίκα παραμιλά... Και το παραμιλητό κάτι θέλει να πει, έλεγε ο Λακάν. Ένας τζιχαντιστής παίρνει το κεφάλι των αλλόθρησκων στη Συρία, ένας άλλος ανατινάζεται ευτυχισμένος... Ο δεσπότης θα μιλήσει για τα «παλληκάρια μας στον Έβρο», για τις «ορδές που θέλουν να μας ισοπεδώσουν». Ανατριχίλα. Είναι θρησκευόμενοι, πιστεύουν με τον τρόπο των φανατικών φονταμενταλιστών. Είναι συνδεδεμένοι ποικιλοτρόπως με την εκκλησία και τις εκκλησιαστικές οργανώσεις, κάποιοι εξ αυτών σιτίζονται στις εκκλησίες, έχουν πνευματικό που τους καθοδηγεί, μαθαίνουν απολυτίκια, κάνουν θρησκευτικό τουρισμό. Διαβάζουν “Μακελειό”“και “Ελεύθερη Ώρα”. Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και -τώρα- ΝΔ, Άδωνη, Βορίδη και Μπογδάνο. Είναι οι “αρνητές” του εμβολίου, είναι οι χθεσινοί “μακεδονομάχοι”, είναι η χρυσαυγίτικη φονική μηχανή που θα στρίψει το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα. Το χέρι του φονιά θα το οπλίσει η "δαιμονοποίηση του άλλου", η φοβική ρητορική των κηρύκων είτε από τον εκκλησιαστικό είτε από τον τηλεοπτικό άμβωνα. 

Είναι η ίδια φαιά δεξιά -μεγάλο μέρος της ψήφιζε Χρυσή Αυγή- που κανακεύθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να προσεταιριστεί τις ψήφους της και να ανέλθει στην εξουσία, και η οποία τώρα τον αποκαλεί "δικτάτορα". Είναι αυτή που πλέον επικρατεί ιδεολογικά στο εσωτερικό της ΝΔ και ακυρώνει τη βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, είναι αυτή που κλείνει δρόμους και σπάει ξενοδοχεία για να μη φιλοξενηθούν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Είναι η ίδια δεξιά που εκτρέφεται στο εσωτερικό των θεσμών, κυρίως της εκκλησίας αλλά και της αστυνομίας, είναι η ίδια εθνικιστική δεξιά που τρέχει στον Έβρο και στη Λέσβο, χέρι χέρι με τους Ευρωπαίους φασίστες, υπό τα χειροκροτήματα σύμπασας της δεξιάς, μαζί και της φιλελεύθερης. Η φαιά δεξιά των Μπογδάνου-Μητσοτάκη, του Όρμπαν, του Σαλβίνι, της Λεπέν, γίνεται η αιχμή του δόρατος και μία από τις "βαριάντες" της ευρωπαϊκής δεξιάς, που αξιοποιείται αναλόγως των περιστάσεων και της συγκυρίας. Για την ώρα είναι αυτή που επικρατεί στο "δρόμο". Ο ξεσηκωμός εναντίον του εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο) δείχνει ότι δεν χρειάζονται σήμερα τα τανκς, αρκεί η αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά μίντια, που λειτουργούν ως "πολλαπλασιαστές του μηνύματος".

Τελικά, η ΝΔ δεν αφομοίωσε τη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή αφομοίωσε τη ΝΔ...

πηγη: http://artinews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου