Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 19 Απρ 2022
Τι τραβάει και ο "σεβασμός στο θρησκευτικό συναίσθημα" του ποίμνιου ...
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Πέρα από τον προβοκατόρικο τρόπο που τιτλοφορεί ένα κείμενο -που για μας δεν θα έπρεπε να έχει θέση σε ένα ειδησεογραφικό site- η ιστοσελίδα του Μαρινάκη, ένα πραγματικό ή μη γεγονός -δεν έχει και μεγάλη σημασία- προκύπτει και κάτι άλλο. Οτι όσο και να προσπαθούν περί του αντιθέτου -βασικά με την προβολή κατασκευασμένων "θαυμάτων"- τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το θρησκευόμενο ποίμνιο συνεχώς μειώνεται, ενώ η αντίληψη περί "σεβασμού του θρησκευτικού συναισθήματος" έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα.
 
Η χριστιανική νεκροφιλία, που αυτή την στιγμή έχει την μορφή της  "λιτανείας του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα", αν δεν αντιμετωπίζεται με ειρωνεία, από μεγάλο μέρος του κόσμου, συναντά την αδιαφορία του. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει απ' το δημοσίευμα του in.gr όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: "Κατά τη διάρκεια της λιτανείας εκείνο που κέντρισε την προσοχή των παρευρισκόμενων δεν ήταν η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, αλλά τα τραπέζια που είχαν στήσει στο μπαλκόνι του Ιονίου Πανεπιστημίου οι νεαροί, οι οποίοι έτρωγαν ανενόχλητοι τα σουβλάκια τους".
 
Ας μην κάνουμε περαιτέρω αναφορά σ΄ αυτό το δημοσίευμα αρκούμενοι να σας παραπέμψουμε σε ένα σχετικό κείμενο που είχε γράψει ο σύντροφος mitsos175 και είχε τίτλο "Άμλετ με ράσο ".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 | 11:39 μ.μ.






" Άμλετ με ράσο "

 

Γράφει ο mitsos175
 
Ναζί κανείς ή να μη ζει; Αν είναι ναζί, να πάει να ψοφήσει.

 

Αυτό με το κρανίο που πήρε ο παπάς και το πήγε τσάρκα ψάλλοντας, το έχω δει στο θέατρο.

Βέβαια εκεί ήταν ψεύτικο. Το είχε ο Άμλετ και έλεγε “φτωχέ μου Γιόρικ”.

Άκουσα μάλιστα πως κάποτε ένας ηθοποιός είχε αληθινό κρανίο, το οποίο όμως δεν το βρίσκω καλή ιδέα. Διότι σε κάποιον θα άνηκε το κομμένο κεφάλι, κι αυτός προφανώς δεν πληρώθηκε, αν και συμμετείχε στην παράσταση.

Χώρια που, αν σε δουν με ένα κρανίο στο εξωτερικό, το πιθανότερο είναι να καλέσουν τους μπάτσους.

Στην Ελλάδα όμως όχι μόνο βγάζουν τα οστά από τους τάφους, ως ύαινες, τσακάλια, κι άλλα τέτοια πλάσματα του Θεού, αλλά τα φιλάνε κιόλας!

Η νεκροφιλία είναι πολύ διαδεδομένη από ότι βλέπω. Το ΚΙΝΑΛ πχ. Το σάπιο πτώμα του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ είναι ακόμα πιο σάπια, αλλά δεν έχει ψοφήσει ακόμα. Η γάγγραινα είναι διαφορετική από τη νεκροφιλία.

Αν έχει μικρόβια το κρανίο; Τα μικρόβια είναι παντού, είναι κίνημα λαού, όπως έλεγε ένα σύνθημα των πρασίνων.

Φυσικά είναι ασέβεια προς το νεκρό όχι μόνο να βγάζουν τα οστά, αλλά να κονομάνε κι από αυτά. Φανταστείτε να κάποιος να κόβει εισιτήρια, για να δούμε τον πεθαμένο παππού ή τη γιαγιά του! Θα πήγαινε μέσα.

Όμως οι παπάδες το κάνουν αυτό κι ακόμα χειρότερα, ενώ οι μπάτσοι κι οι δικαστές προσκυνάνε κι οι ίδιοι!

Ποιος Μεσαίωνας; Στην Ελλάδα θέλουμε μερικά εκατομμύρια χρόνια να φτάσουμε στο εξελικτικό εκείνο στάδιο, που αφήνουμε ήσυχους τους νεκρούς, που τους θάβουμε και δεν παίζουμε με τα κόκαλά τους!

Βέβαια υπάρχει εξήγηση. Ο φόβος. Τι πιο φοβερό από ένα κομμένο κεφάλι, μια νεκροκεφαλή; Είναι κάτι που φωνάζει στο υποσυνείδητο.

Οι θρησκείες έγιναν επειδή ξέρουμε πως κάποτε θα πεθάνουμε. Οι παπάδες λένε “δεν τελειώνουν όλα με το θάνατο” υπάρχει άλλη ζωή. Γι αυτό βγάζουν βόλτα τα οστά. Μας θυμίζουν αυτό το φόβο και ταυτόχρονα πουλάνε ελπίδα.

Ο φόβος είναι πιο σημαντικός για τη θρησκεία, αφού είναι το αίτιο, ο λόγος που έγιναν. Αν ξεχάσουμε αυτό το φόβο, οι παπάδες θα χάσουν πελατεία. Γι αυτό μας το θυμίζουν.

“Θα πεθάνετε”!

- Κι εσείς το ίδιο τράγοι!

Μόνο που εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε πρώτα. Να γευτούμε τις απολαύσεις τις ζωής. Προπαντός την υπέροχη αίσθηση της Ελευθερίας. Δε θα πεθαίνουμε κάθε μέρα δειλοί και υπάκουοι σκλάβοι. Θα κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς, όχι αυτό που μας επιβάλουν.

Τα παιδιά μας και τα έργα μας θα η είναι συνέχειά μας.

Σπουδαίοι άνθρωποι είναι νεκροί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όμως μνημονεύονται σα να είναι ζωντανοί.

Τους δικούς μας αγίους τους τιμούμε. Δεν τους κάνουμε εμπόρευμα.

Την επομένη που θα παίξουν Άμλετ προτείνω να φορά ο πρωταγωνιστής ράσα. Η βασίλισσα να μεταλάβει, αντί να πιει απλά το δηλητηριασμένο κρασί. Στο τέλος οι θεατές να φιλάνε την εικόνα του Σαίξπηρ και να αφήνουν τα λεφτά για το εισιτήριο στο δίσκο. Πρωτοπορία στο θέατρο ή οπισθοδρόμηση στη ζωή;
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 | 5:20 μ.μ


πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com


 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου