Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 14 Απρ 2022
Καλέσματα για κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στην Αθήνα και τις γειτονιές της
Κλίκ για μεγέθυνση

14.04.2022, 17:50
 

Σε συγκεντρώσεις ενάντια στην ακρίβεια καλούν αυτό το Σάββατο 16 Απριλίου συλλογικότητες και εργατικά σωματεία της Αθήνας. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης αλλά και σε γειτονιές όπως το Μαρούσι και η Καλλιθέα. Βασικό τους σύνθημα: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι. Ζητάμε μειώσεις στις τιμές και αυξήσεις στους μισθούς».

 

Οι κινητοποιήσεις που έχουν οργανωθεί γι' αυτό το Σάββατο είναι οι εξής:

  • Στο Κέντρο της Αθήνας στις 12.00 στην πλ. Βικτωρίας με τη συμμετοχή της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη-Πολυγώνου Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης, Π - χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης & πολιτισμού, Από Κοινού - Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου και Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας 
  • Στα Νότια της Αθήνας στις 12.00 στην πλ. Δαβάκη στην Καλλιθέα με τη συμμετοχή της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας, της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας και της Λέσχης Αμπάριζα
  • Στα Βόρεια της Αθήνας, στις 12.00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι στηρίζουμε το κάλεσμα της Κοινότητα Αλληλεγγύης Αμαρουσίου 
  • Κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00.

Η ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Σάββατο 16 Απρίλη: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στον ΠΟΛΕΜΟ και την ΑΚΡΙΒΕΙΑ για ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από την τραγική διάσταση που έχει κάθε πόλεμος σε θανάτους στρατιωτών και αμάχων, καταστροφές και προσφυγιά στην εμπόλεμη ζώνη, έχει και δραματικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε όλες τις χώρες. Έτσι και στην Ελλάδα, όπου ήδη εδώ και μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση και τη βενζίνη, τώρα οι τιμές εκτοξεύονται και στη διατροφή και στα είδη καθημερινής διαβίωσης, θέτοντας ζήτημα ακόμα και επιβίωσης σε πολλά νοικοκυριά. Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι. Αυξάνεται δραματικά το κόστος της αγροτικής παραγωγής και οι συνέπειες στις τιμές όλων των προϊόντων δεν θα είναι παροδικές. 

Όμως και αυτή η κρίση, ενεργειακή και επισιτιστική δεν οφείλεται κυρίως στον πόλεμο όπως προσπαθούν να μας πείσουν η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι της. Ήδη τον Ιανουάριο, πριν την έναρξη του, οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως είχαν σημειώσει άνοδο της τάξης του 7,5%. Η διαμόρφωση των τιμών από τα χρηματιστήρια, η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η φοροληστεία μέσω και της αύξησης τιμών σε ενέργεια, καύσιμα, βασικά αγαθά είναι η πραγματικότητα ακόμα και χωρίς τον πόλεμο. Οι αυξήσεις, που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα σε όλα τα βασικά αγαθά ζωής δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά πολιτική επιλογή κυβερνήσεων, Ε.Ε., κεφαλαίου, ντόπιων και ξένων ολιγαρχών. Με τις αχαλίνωτες αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά μαζί με την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, την ελαστική εργασία, την φτωχοποίηση των μικροεπαγγελματιών, μας έχουν στραγγίσει. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εξωφρενικούς λογαριασμούς για θέρμανση, ηλεκτρισμό ούτε τα ενοίκια που ισούνται με ένα μισθό… Και τώρα, μας καλούν να πληρώσουμε και το «τίμημα» του πολέμου. Τώρα, “… ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους”.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά δεν είναι παροδικά, ότι τα επιδόματα-ψίχουλα της κυβέρνησης είναι μια κοροϊδία και ότι καμία λύση δεν θα “έρθει από τα πάνω”.Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και συνταξιούχο, τα Σωματεία και τις τοπικές, νεολαιίστικες και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ στον Πόλεμο– ΟΧΙ στην Ακρίβεια – Αυξήσεις στις συντάξεις και τους Μισθούς και ΟΧΙ για Πόλεμο και Εξοπλισμούς». Να αναδείξουμε τα αιτήματα που απαντούν στον πυρήνα των εργατικών-λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων για να περάσει ο πλούτος σ’ αυτούς που τον παράγουν. 

Διεκδικούμε:

• Επιβολή διατίμησης στην ενέργεια και τα βασικά είδη διατροφής – Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη διατροφής.

• Αύξηση όλων των μισθών εδώ και τώρα, σύμφωνα με τις ανάγκες για αξιοβίωτη ζωή Ανάλογες αυξήσεις σε συντάξεις και επιδόματα ανεργίας – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Φραγμός στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και τις αυξήσεις των ενοικίων. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, ΔΕΗ, κ.ά.

• Φορολογία στο κεφάλαιο και τον πλούτο, στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται την ενεργειακή κρίση, την πανδημία και τον πόλεμο –Να σταματήσει η τιμολόγηση της ενέργειας από τα χρηματιστήρια και οι επιδοτήσεις του κεφαλαίου – Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των εταιρειών παροχής ενέργειας.

• Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς Ρωσίας & ΗΠΑ-ΕΕ. Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας – Κονδύλια για Υγεία-Παιδεία και όχι για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου