Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 26 Μάι 2021
«Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για “μαύρες λίστες” δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου» ξεκαθαρίζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι
Κλίκ για μεγέθυνση
Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζουν απερίφραστα λεκτικές επιθέσεις, απειλές και στοχοποίηση σε βάρος δικαστών οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις οικογενειακής φύσης και ειδικά επιμέλειας ανηλίκων τέκνων. «Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για "μαύρες λίστες" δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία» σημειώνουν χαρακτηριστικά, μετά τα περιστατικά εκφοβισμού εναντίον τους από «ομάδες πίεσης» του διαδικτύου.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταδικάζει τις απειλές, από όπου και αν προέρχονται, κατά δικαστών οι οποίοι χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, προσθέτοντας σε όλους τους τόνους: «Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για “μαύρες λίστες” δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή, με αφορμή λεκτικές επιθέσεις και απειλές, μέσω διαδικτύου, κατά δικαστών που χειρίστηκαν υποθέσεις οικογενειακής φύσης και ειδικά επιμέλειας ανηλίκων τέκνων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα» και προσθέτει: «Πιέσεις κατά δικαστών και

H ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής:

Το δικηγορικό σώμα, με αποφάσεις των θεσμικών του οργάνων, εξέφρασε τις παρατηρήσεις του και τις διαφορετικές προσεγγίσεις του για ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, όπως και άλλοι θεσμικοί φορείς, που αφορούν στις σχέσεις γονέων και τέκνων και επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών, προκειμένου να διασφαλίζεται το συμφέρον του τέκνου και να μην αλλοιώνεται ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του οικογενειακού δικαίου.

Μετά την ψήφιση του νόμου, διάφορες εξωθεσμικές συσσωματώσεις θεώρησαν το περιεχόμενο του νόμου αυτού ως αφορμή για απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις και απειλές σε βάρος της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, από όπου και αν προέρχεται, είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Πιέσεις κατά δικαστών και απειλές για «μαύρες λίστες» δεν έχουν καμία θέση σε ένα κράτος δικαίου και σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες δικαστές δεν θα επηρεαστούν από αυτές τις επιθέσεις και θα απονέμουν Δικαιοσύνη, στο όνομα του ελληνικού λαού και μόνο, με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους.

Απειλές, εκφοβισμός και στοχοποίηση δικαστών

Υπενθυμίζεται ότι δικαστές και εισαγγελείς βρέθηκαν στο στόχαστρο των «ομάδων πίεσης» στο διαδίκτυο, όπως κατήγγειλε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, καλώντας την πολιτεία να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, συγκεκριμένοι δικαστές, που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης -ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων- , έχουν μπει στη «μαύρη λίστα», απειλούνται χυδαία και στοχοποιούνται, ενώ για τις συγκεκριμένες απειλές είχε ξεκινήσει και εισαγγελική έρευνα.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου -όπως φάνηκε- ήταν μόνο η αρχή για τους «αγανακτισμένους μπαμπάδες», που συνέχισαν να εξαπολύουν απειλές εναντίον δικαστών. «Η μάχη κερδήθηκε πανηγυρικά κύριοι. Προχωράμε βάσει αρχικού σχεδίου δίχως βήμα πίσω. Στρέφουμε το βαρύ πυροβολικό εναντίον του δικαστικού σώματος, γεμίζουμε, οπλίζουμε και αναμένουμε! Να φροντίσουν τα μέλη που διαρρέουν τα της ομάδας, να ενημερώσουν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο. Τους το λέμε ξεκάθαρα. Και δεν είναι απειλή, όπως δειλά ανακοίνωσαν. Είναι προειδοποίηση, νόμιμη!» ήταν ένα από τα «πυρά» που η ομάδα «Ίσα δικαιώματα γονέων» δημοσίευσε στο Facebook. Οι απειλές δεν περιορίστηκαν σε όσους δικαστές και εισαγγελείς εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο, αλλά και στους 900 δικαστές που θα εκπαιδευτούν για να εκδικάζουν υποθέσεις Οικογενειακού Δικαίου, τους οποίους προειδοποίησαν: «Να φροντίσουν να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι. Κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στον δρόμο μας».
πηγη: https://thepressproject.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου