Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Σεπ 2021
Αναστολή υγειονομικών / Κινητοποιήσεις μέχρι την άρση της υποχρεωτικότητας
Κλίκ για μεγέθυνση

 


 

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση, που αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, διατράνωσαν χθες οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης, που για δεύτερη ημέρα διαδήλωσαν κατά του μέτρου και ζήτησαν κανείς εργαζόμενος να μην μπει σε καθεστώς αναστολής εργασίας, τονίζοντας ότι «κανείς δεν περισσεύει».

Στις χθεσινές διαμαρτυρίες τόσο έξω από μεγάλα νοσοκομεία όσο και στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το ΥΜΑΘ συμμετείχαν όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που σε επίπεδο πόλης εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τους 1.000, αλλά και συνδικαλιστές και υγειονομικοί που, αν και εμβολιασμένοι, αντιτίθενται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στο τιμωρητικό μέτρο της στέρησης του εισοδήματος των συναδέλφων τους.

Χθες όλοι/ες οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες στα νοσοκομεία όπου δουλεύουν, ενώ στο ΑΧΕΠΑ δεν έλειψαν οι εντάσεις, όταν την ώρα που επιδίδονταν τα φύλλα αναστολών εργασίας περνούσε ο διοικητής του νοσοκομείου, στον οποίο οι εργαζόμενοι φώναζαν «παραιτήσου».

Βλέπουν σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας

Οι διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί νωρίς το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ και με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, όπου επικράτησε μικροένταση με τα ΜΑΤ, όταν τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο κτήριο. Τελικά μια πενταμελής αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ και του εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη συνάντηση κατήγγειλαν ότι πίσω από αυτό το σκληρό μέτρο υπάρχει σκοπιμότητα και έχει να κάνει με συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, αλλά και εκχώρησης της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

“Δηλώνουμε ότι είμαστε αταλάντευτα, διαχρονικά απέναντι στη λογική της ιδιωτικοποίησης και θα μας βρουν απέναντι” τόνισε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, ενώ το μέλος της γενικής συνέλευσης της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενη στο «Παπαγεωργίου» Βάσω Βαφειάδου δήλωσε πως ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ τους ανέφερε ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα χρειαστεί “να μπουν στο παιχνίδι” ιδιώτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτός είναι ήδη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Σιωπηρή παράταση στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Στο μεταξύ στα στρατιωτικά νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους και, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα δημόσια, φαίνεται να τους δίνεται μια σιωπηρή παράταση προκειμένου να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ΓΣΝΕ «424» της Θεσσαλονίκης πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έσπευδαν χθες να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από τους περίπου 1.500 εργαζόμενους περίπου 50 γιατροί και νοσηλευτές και 40 εργαζόμενοι σε άλλες ειδικότητες δεν είχαν εμβολιαστεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι 16 από τους 61 υγειονομικούς του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας κατέθεσαν χθες μήνυση κατά του διοικητή του νοσοκομείου ζητώντας την ποινική του δίωξη για παράνομη βία, έκθεση σε κίνδυνο, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παράβαση καθήκοντος.
πηγη: https://www.avgi.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου