Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 08 Μάρ 2024
Κοροϊδία και μακάβρια ψεύδη για το μπάζωμα στα Τέμπη από βουλευτή της Ν.Δ.
Κλίκ για μεγέθυνσηΜόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν οι προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών να δικαιολογήσουν το μπάζωμα του σημείου σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μέσα σε ελάχιστο χρόνο από το τραγικό συμβάν, καταστρέφοντας κρίσιμα στοιχεία για την έρευνα.

Πιο πρόσφατο επεισόδιο οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος είπε ότι το μπάζωμα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ αναγκαίο, γιατί έξι μέρες μετά το δυστύχημα «ακούγονταν φωνές». Δήλωση απαράδεκτη από πολλές απόψεις, την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν τις ζωές του, οι συγγενείς τους ακόμη δεν έχουν πάρει απαντήσεις και η κοινωνία βοά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μακάριος Λαζαρίδης, είπε:

«Γιατί συνέβη αυτό το οποίο δεν είναι μπάζωμα; Επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές. Για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που επισημαίνει ότι στην κυβέρνηση «είναι αδιανόητο μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για να συντηρήσουν το αφήγημα της μη ευθύνης της κυβέρνησης και του Κ. Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα».

Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μιλά για «μακάβριο ψέμα» επισημαίνει ότι τα κυβερνητικά στελέχη Άδωνις Γεωργιάδης και Άγγελος Συρίγος επαναλαμβάνουν ότι «το μπάζωμα δεν είναι ακριβώς μπάζωμα», ενώ τώρα λένε ότι «έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια!».

Και ρωτά:
 
«Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια; Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;».
 
«Πόσο ακόμα να αντέξουν αυτή την κοροϊδία οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία;» σημειώνει.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το νέο «επεισόδιο» της Νέας Δημοκρατίας στην προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, είναι ακόμη πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, απ' όσο μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Μακάριος Λαζαρίδης και επανέλαβαν σε διαφορετικά Μέσα οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Άγγελος Συρίγος, το μπάζωμα της περιοχής, το οποίο «δεν είναι ακριβώς μπάζωμα», έγινε γιατί έξι μέρες μετά ακούγονταν από τα συντρίμμια ανθρώπινες φωνές που καλούσαν σε βοήθεια!

«Γιατί συνέβη αυτό το οποίο δεν είναι μπάζωμα; Επειδή έπρεπε να επιχειρήσουν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια γιατί ακούγονταν ακόμη και φωνές κυρία Αναστασοπούλου για να δούμε αν υπήρχαν είτε θύματα, είτε άνθρωποι οι οποίοι έχρηζαν βοήθειας» είπε.

Υπήρχαν, δηλαδή, έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια; Υπήρχαν όντως, τόσες ημέρες μετά το δυστύχημα, θύματα που χαροπάλευαν και καλούσαν σε βοήθεια;

Ή μήπως ο κύριος Λαζαρίδης φτάνει στο σημείο να διατυπώσει ένα τόσο μακάβριο ψέμα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

Πόσο ακόμα να αντέξουν αυτή την κοροϊδία οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία; 

Είναι αδιανόητο μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να συντηρήσουν το αφήγημα της μη ευθύνης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην χυδαιότητα. Τώρα!​


Τι είχαν πει Γεωργιάδης-Συρίγος

Προ του Μακάριου Λαζαρίδη, στο θέμα του μπαζώματος είχε αναφερθεί τόσο ο Άγγελος Συρίγος, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άγγελος Συρίγος, στις 3 Μαρτίου είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

«Δεν μπορούσε να διακοπεί για επτά μήνες η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα, λέγεται ότι έπρεπε να έχει γίνει καλύτερος έλεγχος της περιοχής πριν μπαζωθεί. Επίσης, άλλο σημείο αφορά αν υπήρχαν παρανόμως υλικά που δεν έπρεπε πάνω στο τρένο». 

Και όσον αφορά τα εύφλεκτα υλικά που εντοπίστηκαν είπε: «Αν είχε μπει ξυλόλιο, θα είχε μπει στα δύο πρώτα βαγόνια που μετέφεραν ελάσματα σιδήρου και η υποψία είναι ότι κάποιες δεξαμενές με ξυλόλιο είχαν τοποθετηθεί παρανόμως από κάποιους οι οποίοι έκαναν παρεμπόριο – λαθρεμπόριο. Αν υπήρχε κάτι, είχε τοποθετηθεί παρανόμως».

Από τη δική του πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να πει ότι δεν ήταν ακριβώς μπάζωμα, αλλά ό,τι έγινε ήταν απαραίτητο. Δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 ότι «δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα» και πως «η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα».

«Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο να μη βουλιάζει, γι' αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί», πρόσθεσε.

από:  https://www.efsyn.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου