Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 18 Σεπ 2025
Αλέξανδρος Λογοθέτης: «Δεν είναι αντίσταση το να βγεις στο Σύνταγμα, αντίσταση είναι αυτό που γίνεται στο Νεπάλ»
Κλίκ για μεγέθυνση










 

Για τη μορφή που πρέπει να αντιστέκεται ο λαός μίλησε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης

Συνέντευξη στο Podcast του Μάνου Πίντζη «That’s Men Talks» έδωσε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, με τον καλλιτέχνη μεταξύ πολλών άλλων να αναφέρεται και στη μορφή αντίστασης που πρέπει να υπάρχει.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι το να βγεις και να φωνάζεις έξω απ’ το Σύνταγμα για το έγκλημα των Τεμπών είναι αντίσταση, λέγοντας πως αντίσταση είναι αυτό που συμβαίνει στο Νεπάλ.

Εξηγώντας τι εννοεί στη συνέχεια έκανε αναφορά στην εξουσία, λέγοντας πως τα άτομα που βρίσκονται σε αυτή έχουν γαλουχηθεί ότι ό,τι κι αν κάνουν δεν κινδυνεύουν, σημειώνοντας πως και ο λαός με τη σειρά του είναι υπεύθυνος γιατί δεν αντιστέκεται.

Αναλυτικά είπε: «Δεν είναι αντίσταση να πάμε στο Σύνταγμα και να κλαίμε και να φωνάζουμε για αυτό που συνέβη στα Τέμπη, αντίσταση είναι αυτό που γίνεται στο Νεπάλ. Συγγνώμη που το λέω έτσι. Είμαι κατά της βίας αλλά όταν ο άλλος έχει μεγαλώσει και έχει γαλουχηθεί λέγοντας “δεν κινδυνεύω από τον λαό.

Θα τους πετάξω εκεί ένα κουπόνι, έναν φόρο λιγότεο και όλα καλά”, δεν είναι έτσι. Αλλά και ο λαός είναι υπεύθυνος . Αν δεν πάει έξω απ’ το σπίτι του Χ,Ψ, και του πει “έλα δω”, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.»

 

 

Νεπάλ: Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν την προηγούμενο εβδομάδα στο Νεπάλ στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του αποκλεισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα και κατά της διαφθοράς, καθώς και στη διάρκεια των ταραχών που προκάλεσαν την πτώση της κυβέρνησης, έγινε σήμερα γνωστό από αστυνομική πηγή.

«Τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα στις ταραχές, από τους οποίους 21 ήταν διαδηλωτές και 3 αστυνομικοί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Μπινόντ Γιμίρε.

«Περίπου 13.500 κρατούμενοι δραπέτευσαν. Μερικοί συνελήφθησαν και πάλι, 12.533 εξακολουθούν να διαφεύγουν», συνέχισε ο Γιμίρε.

Οι ταραχές, οι πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στο Νεπάλ μετά την κατάργηση της μοναρχίας το 2008.

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2025 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου