Πρόσβαση σε πληροφορίες της ΕΥΠ αλλά και συνδέσμους μέσα στην ίδια την υπηρεσία φαίνεται πως είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας», σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου και της εφημερίδας «Το Βήμα», συνεργάτες εμπόρων καυσίμων, όπως και Έλληνες «νονοί της νύχτας», εκτός από τις συναλλαγές που αποκαλύφθηκε πως είχαν με αξιωματικούς σε όλες τις βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ταυτόχρονα και απευθείας ενημέρωση από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν γνώση των κινήσεων όχι μόνο των αρχών ασφαλείας και των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και όσων κατέγραφε η ΕΥΠ.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η εφημερίδα, αναδεικνύονται διάλογοι υπόπτων εμπόρων καυσίμων με στελέχη της ΕΥΠ όπου γίνεται λόγος και για την αξιωματικό, το όνομα της οποίας φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση υποκλοπών του παράνομου λογισμικού Predator.

Μέσα από μηνύματα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στελέχη φαίνεται να δίνουν πλήρη αναφορά για τις έρευνες που πραγματοποιούν, με πράκτορες της ΕΥΠ να είναι σε απευθείας ενημέρωση με υπόπτους.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ερωτήματα προκαλούν οι ερωτήσεις του ύποπτου εμπόρων καυσίμων προς τον «άνθρωπό του» στις μυστικές υπηρεσίες σχετικά με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε μετατεθεί στην ΕΥΠ. Πρόκειται για την αστυνομικό η οποία συνυπέγραφε το έγγραφο για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη από τις μυστικές υπηρεσίες και εμφανίζεται ότι μπορεί να σχετιζόταν με το λογισμικό υποκλοπών Predator. Ο ύποπτος ιδιώτης φαίνεται να ρωτάει τον πράκτορα της ΕΥΠ αν την ξέρει κι αυτός να ανταπαντά: «Ολοι την ξέρουν. Την είχαν κρυμμένη για μήνες εκτός ΕΥΠ».

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντύπωση προκαλεί πως ένας εκ των αξιωματικών που εμφανίζεται στους «διαλόγους της ντροπής» ως «εκλεκτός» των κυκλωμάτων μετατέθηκε προ μερικών ημερών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στους επονομαζόμενους δηλαδή «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η εφημερίδα φέρνει στο φως νέους διαλόγους ύποπτων ιδιωτών με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Σε ένα από αυτά, ο ύποπτος αναφέρεται στον αξιωματικό φράσεις όπως «Στρατηγέ μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες αποκαλύψεις κάνει και το Documento, το οποίο αναφέρεται σε τηλεοπτικό δημοσιογράφο ο οποίος ήταν σε ανοιχτή γραμμή τόσο με τη μαφία (είχε σχέσεις με κάποιο άτομο), όσο και με την ΕΥΠ.


21:59 | 04 Φεβ. 2023
πηγη: https://tvxs.gr