Για «αντισυνταγματικές  μεθοδεύσεις» που τον οδήγησαν στο εδώλιο κατηγορούμενο, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος μετά από τρεις ημέρες ολοκλήρωσε την απολογία του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Επιπλέον, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από την Novartis, δεν τα λέω εγώ, το πόρισμα» του εισαγγελέα Παναγιώτη Καψιμάλη τα λέει αυτά. Είχε προηγηθεί ερώτηση μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο ζήτησε τη γνώμη του για το σκάνδαλο Novartis.

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η υπόθεση της Novartis» σημείωσε απαντώντας ο κ. Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι το μόνο που το ξεπερνάει, «είναι η επιχείρηση συγκάλυψής του».

«Η δίκη είναι πολιτική. Η απόφασή σας όμως, είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιόν σας διαδικασίας», τόνισε ο ίδιος αναφορικά με τις κατηγορίες εναντίον του υπογραμμίζοντας ότι η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αντισυνταγματική και παράνομη ενώ έκανε λόγο για παρακρατική μεθόδευση.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι οι εισαγγελείς Παν Αθανασίου και Ελ. Ράικου που τον έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις στο έργο τους, ψεύδονται για να τον εκδικηθούν, ενώ για την εισαγγελέα Γ. Τσατάνη, η οποία επίσης έχει υποστηρίξει ότι έχει δεχτεί πιέσεις είπε ότι είχε ως «αποστολή» να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου.

«Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου», επεσήμανε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα: 'Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη', 'ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο. Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;».

«Σε όλη μου τη ζωή - συνέχισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος- προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει, ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας, όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω, δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Τέλος, η δίκη συνεχίζεται στις 13 Φεβρουαρίου, με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Όλγας Σμυρλή.

πηγη: https://tvxs.gr