Μεγάλο πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού, σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση των σπουδών τους.

Μαζί τους και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα κρατικά μουσεία», με αφορμή το νομοσχέδιο που προβλέπει την αποκοπή των μεγάλων μουσείων της χώρας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. 

Η κυβέρνηση κινητοποίησε ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδισαν την πορεία με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. 

Μπροστά το μπλοκ των τραγουδιστών.. η Τάνια Τσανακλίδου, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Βίκυ Καρατζόγλου, η Γιώτα Νέγκα, ο Απόστολος Ρίζος, κ.ά να τραγουδάνε τραγούδια του Λοΐζου και του Θεοδωράκη.
Ισχυρή και η παρουσία των ηθοποιών, που κατέβηκαν στο δρόμο: Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Ρήγας Αξελός, Γιάννης Τσορτέκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, κ.ά

Μετά την καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η πορεία των καλλιτεχνών κατευθύνθηκε προς το Rex και συνέχισε προς το κτίριο Τσίλερ του Εθνικού Θεάτρου.

 

Εκεί υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ όπου έριξαν χημικά.

 

 

Αντίστοιχο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Θεσσαλονίκη.πηγη: https://tvxs.gr