Έντονη παρουσία της αστυνομίας στο «Παίδων» Πεντέλης, αρχικά με τρία περιπολικά και στη συνέχεια ακόμη και με την έλευση κλούβας με ΜΑΤ, έλαβε χώρα από νωρίς το πρωί της Κυριακής έξω από το νοσοκομείο, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται σε κινητοποίηση αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει της εφημερίες με πρόσχημα την μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Πεντέλης από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και κατοίκους της περιοχής με συνθήματα όπως «με καταστολή δεν βγαίνει πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία».

Την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατήγγειλε με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης, νωρίτερα, ζητώντας την αποχώρηση των δυνάμεων.

Αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα Γενική Συνέλευση στο «Παίδων Πεντέλης» για τον καθορισμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων.

 

Από σήμερα η εφαρμογή των αναστολών των εφημεριών

 

Από σήμερα Κυριακή τέθηκε σε ισχύ η κυβερνητική απόφαση, με τους εργαζόμενους, όπως αναφέρει ο 902.gr, να έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση. Γεγονός το οποίο προφανώς ήταν η αφορμή για την παρουσία της αστυνομίας.

«Χάριν της μείζονος σπουδαιότητας του σκοπού, το Νοσοκομείο να ενεργήσει ως προς τις χωροταξικές τροποποιήσεις των εμβολιαστικών γραμμών ΑΜΕΣΩΣ και πάντως ΔΕΝ θα διενεργήσει την εφημερία της Κυριακής 16/01/2022 ενώ από Δευτέρα 17/01/2022 θα εκτελεί την καθημερινή πρωϊνή εφημερία (08.00 - 14.30) ως εξειδικεύτηκε με τη (β) σχετική πρότασή μας», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, «ως προς την εφημέρευση των τριών (3) παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας:

- Καθημερινή πρωϊνή εφημέρευση του ΓΝ Πεντέλης (8.00 έως 14.00), ήτοι από Δευτέρα έως και Παρασκευή

- Εξαίρεση εφημέρευσης του ΓΝ Παίδων Πεντέλης κατά την 24ωρη εφημέρευση, ήτοι Δευτέρα και Πέμπτη από 14.30 έως 08.00 επομένης και κάθε 2η Κυριακή (08.00 έως 08.00 επομένης).».

πηγη: https://tvxs.gr