Στον απόηχο των επεισοδίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έρχεται μια νέα είδηση από το εν λόγω Πανεπιστήμιο που προκαλεί ερωτηματικά. Το ίδρυμα μοιράζει δωρεάν βιβλία του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, όπως το «Η Επανάστασις της 21ης Απριλίου υπήρξεν από πάσης πλευράς Εθνοσωτήριος».

Όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Αβραμίδης για την Ελληνοφρένεια η πρώτη εικόνα που βλέπει κανείς μπαίνοντας στη βιβλιοθήκη είναι μια φωτογραφία του δικτάτορα και πάνω στον πάγκο είναι σειρά βιβλίων σχετικά με το καθεστώς της 21ης Απριλίου

Σημειώνεται ότι ήδη το βιβλίο διατίθεται από τη δανειστική βιβλιοθήκη και ως εκ τούτου μπορεί να αξιοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς. Ωστόσο προκαλούνται ερωτήματα για ποιούς λόγους πλέον μοιράζεται δωρεάν στη βιβλιοθήκη των Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων για να διαβαστεί, δημιουργώντας ανησυχίες για επηρεασμό νέων ανανγωστών. 

Η απάντηση του Πανεπιστημίου

«Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη έχει καθιερωθεί  η ανταλλαγή βιβλίων εδώ και πάνω από 10 χρόνια με στόχο τη διάθεση χρησιμοποιημένων αντιτύπων κυρίως του «Ευδόξου» αλλά και διαφόρων βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη από δωρεές σε πολλαπλά αντίτυπα. Σύμφωνα με την λογική της ανταλλαγής αυτής ο καθένας έχει την δυνατότητα να αφήσει ή να πάρει βιβλίο από τον καθορισμένο χώρο, χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός ή έλεγχος λογοκρισίας στο υλικό που διατίθεται.

Η  Βιβλιοθήκη δεν ασκεί, και ούτε βέβαια θα μπορούσε να ασκήσει, κάποιο έλεγχο στα βιβλία  που αποτίθενται εκεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τις ώρες τις λειτουργίας της. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι τα βιβλία που διατίθενται εκ μέρους της φέρουν όλα την σφραγίδα της.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη προβολή και διόγκωση του θέματος αποτελεί ενέργεια εκ του πονηρού με συγκεκριμένο σκοπό.

Εκ μέρους της ΒΚΠ»

Ωστόσο, την απάντηση του Πανεπιστημίου αντέδρασε ο συντάκτης του ρεπορτάζ αναφέροντας πως στην βιβλιοθήκη Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων δεν λειτουργεί υπηρεσία «ανταλλαγής» βιβλίων, αλλά υπηρεσία διάθεσης βιβλίων, όπως μαρτυρά η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς τα βιβλία δεν τα αντάλλασσαν, αλλά τα έδινε δωρεάν η σχολή.
πηγη: https://tvxs.gr