Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται οι: Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά», Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Άγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη φιλανθρωπική αδελφότης «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», Ορθόδοξος Ιεραποστολική αδελφότης «Ο σταυρός», Ορθόδοξος σύλλογος «Άγιος Σάββας», Πανελλήνιος σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση «Παρακαταθήκη», Ελληνική ορθόδοξη νεολαία, ΙΝΚΑ Πειραιά, Εθνικοί φύλακες.

Στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε εξέδρα για τους ομιλητές της συγκέντρωσης κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ανάμεσά τους ήταν και ο επικεφαλής της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ άλλοι είχαν στα χέρια σταυρούς. Πολλά ήταν τα πλακάτ και τα πανό με συνθήματα κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για τη διαμαρτυρία ήταν πολλοί ρασοφόροι.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία απαγόρευσε την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» ενάντια στο σημερινό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 έως τις 23:59 της Κυριακής, αλλά μόνο σε σχέση με την εν λόγω αντισυγκέντρωση.

Προσωρινά κλειστός είναι ο σταθμός «Βικτώρια» στη γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» (ΗΣΑΠ). Ο σταθμός έκλεισε με εντολή της αστυνομίας και οι συρμοί διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

από:https://thepressproject.gr