Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 20 Οκτ 2021
Συγκλονιστικές καταθέσεις από τους γονείς του Ζακ.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
"Το παιδί μου δεν πήγε για να κλέψει, το είπα και στον ανακριτή. Κάθε μέρα φέρνω τα λόγια αυτά στο μυαλό μου, ο Ζαχαρίας αποδείχτηκε ότι δεν είχε μπει για να κλέψει. Είπα στον ανακριτή ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να κατεβάσουν το ρόλο, να έρθει η αστυνομία, να τον συλλάβουν και να δικαστεί. Τι πιο απλό; Ο ανακριτής μου απάντησε ότι πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν έγιναν.

Οι αστυνομικοί, είναι διπλά δολοφόνοι. Δεν έκαναν τίποτα. Έλεγξαν το κινητό του παιδιού μου και όχι των κατηγορουμένων. Είχαν κάτω το παιδί μου, με το κεφάλι του στα αίματα και τον κλώτσαγαν. Τους άφησαν να σκουπίζουν το πεζοδρόμιο, λίγο ακόμη και θα έβαζαν καινούργια τζαμαρία. Που ακούστηκε αυτό; Πριν λίγους μήνες, ένας σκότωσε ένα γατάκι κι είναι μέσα, ενώ αυτοί είναι έξω.

Το παιδί μου ήταν ακτιβιστής. Έγραφε σε εφημερίδες, τα έβαζε με τους υπουργούς και τους παπάδες. Του έλεγα να προσέχει, χαμογελούσε και μου έλεγε πως έχω δίκιο, και τώρα είμαι εδώ να ψάχνω άλλο δίκιο.

Πάω στο μνήμα του, του λέω χάθηκε να ήσουν ληστής; Να σε πιάνανε, να δικαζόσουν σήμερα εδώ, να ήσουν όμως ζωντανός".

Ο πατέρας του Ζακ.

 

"Θέλω να σας παρουσιάσω το παιδί μου, να πω για όσα ψέματα γράφτηκαν τόσο καιρό.

 

Ήταν έξυπνος και πράος από μικρός, αγαπούσε τους συμμαθητές του. Στο Δημοτικό, ήταν ο μόνος που έκανε παρέα μ' ένα παιδί απ' την Αλβανία και είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στον δάσκαλο του. Δεν κουτσομπόλευε, δεν κακολογούσε, ήταν ευαίσθητος.

Προσπαθούσε διαρκώς να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε ρεσεψιόν. Η τελευταία του δουλειά ήταν στο θέατρο, ήταν ενθουσιασμένος γιατί θα ανέβαινε η παράσταση για δεύτερη χρονιά.

Δεν θα έμπαινε ποτέ σ' ένα μαγαζί με βία, δεν είναι αυτό που περιγράφουν. Δεν άντεχε βίαιες εικόνες ούτε σε ταινίες. Ήταν τρομοκρατημένος, το είδαμε όμως δεν μάθαμε γιατί. Δεν ενδιέφερε την αστυνομία να το βρει. Υπήρχαν μάρτυρες που δεν μίλησαν μαζί τους οι αρχές.

Κυνηγημένος μπήκε στο καταραμένο μαγαζί. Γιατί αυτό το μίσος, αυτών των ανθρώπων; Θα τους έκλεβε τα κοσμήματα; Τίποτα τέτοιο δεν φαίνεται.

Λέμε ψέματα, είναι ασυγχώρητα όσα έκαναν δεν έχω λόγια, δεν βρίσκω άλλες λέξεις πια. Η αστυνομία που υποτίθεται πως προστατεύει τον πολίτη, χρησιμοποίησε κι εκείνη βία, έκαναν αυτό που τους επιτρέπουν. Όλοι προσπαθούν να δικαιολογηθούν, όμως η εικόνα είναι εκεί.

Μην αφήνετε την κοινωνία μας να γίνει ένα μέρος που κάποιος θα σκοτώνει τόσο βασανιστικά έναν άνθρωπο και μετά να ξεφεύγει με τέτοιες δικαιολογίες. Ούτε «η περιουσία μας» αποτελεί δικαιολογία. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα.

Αποδώστε δικαιοσύνη, κάντε το για τα παιδιά και τα εγγόνια σας".

Μητέρα Ζακ

Την δικαστική διαδικασία μπορείτε να παρακολουθήστε  στο Παρατηρητήριο της δίκης για τον φόνο του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, ενώ τις καταθέσεις των γονιών του Ζακ της αντιγράψαμε από την παρουσία της Xrisa Lukou από το f/b  


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 | 6:23 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου