Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 16 Ιούλ 2015
Προτού ο κυνισμός γίνει ένα ματωμένο σημάδι  εγκάρσια στο μέτωπό σας…»  (Maya Angelou*)
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Του Β. Αντωνίου

 

Ο ευρω-ελληνικός οικονομικός πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είναι παρά, 

-η ενεργοποίηση του νόμου της ζούγκλας όπου επιβεβαιώνεται το «δίκαιο» του ισχυρότερου,

-η  ήττα του ανθρωπισμού,

-το πανηγύρι  της θανάσιμης χρεοκοπίας,

- ο χορός του διαβόλου στην κόλαση.

Σοκ στην Ελλάδα από το ηχηρό χαστούκι των ευρωπαίων εταίρων, και φόβος απλώνεται στον ελληνικό λαό για την καταστροφική αστάθεια!

Το σοκ και το φόβο, που προκαλεί αυτός ο οικονομικός πόλεμος για το κέρδος δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανθρώπινη κακία, το μίσος και η επιθετικότητα που αναδύονται ως λάβα από ηφαιστειακή έκρηξη.

Τα προαπαιτούμενα για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που ψηφίστηκαν από τη βουλή των ελλήνων τον Ιούλιο του 2015, είναι βασικά το αποδεικτικό του πιο ελεεινού ευρωπαϊκού πραξικοπήματος, που θα εφαρμοστεί, απαιτώντας τις πιο επώδυνες θυσίες ενός λαού όπως της μικρής Ελλάδας, για τις πλούσιες χώρες της μεγάλης τοκογλυφικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αυτές οι συνεχείς θυσίες επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τον πιο θεαματικά στυγερό τρόπο, έγιναν ως παράδειγμα προς γνώση και συμμόρφωση άλλων λαών, που δεν ακολουθούν μια πορεία οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, κάτω από τα μέτρα και τα σταθμά των τοκογλύφων δυναστών.

 

Η απειρία της νέας ελληνικής κυβέρνησης, οδήγησε δραματικά τα πράγματα της διακυβέρνησης, από μια δημιουργική ασάφεια, σε γενική ανεξέλεγκτη αστάθεια. Αυτήν την αστάθεια, εκμεταλλεύτηκε, ένα επιτελείο υπανθρώπων με τους μονίμως ετοιμοπόλεμους φοροεισπράκτορες των μεγάλων αφεντικών, που ξέρουν να προκαθορίζουν τον τόπο και τον χρόνο της όποιας σύγκρουσης, που προκαλεί την υπογραφή μνημονιακών συμφωνιών και αποτελεί αφ’ ενός την πιο αναγκαία συνθήκη «ειρήνης» των αντιπάλων του σύγχρονου οικονομικού πολέμου και αφ’ ετέρου την πιο επικίνδυνη υποδούλωση ενός ολόκληρου λαού.

 

Δεν χτυπάνε τον πολίτη επειδή τον φοβούνται (όπως λέει η αριστερή μυθολογία), τον χτυπάνε επειδή είναι απροετοίμαστος και ανοργάνωτος και δημοκρατικά ανοχύρωτος. Άρα κανένα καθεστώς αφεντικών και τοκογλύφων δεν πρόκειται να πέσει όταν οι πολίτες βρίσκονται κάτω από το καθεστώς πανικού και φόβου που του δημιουργούν τα διάφορα μεγάλα μέσα μαζικής εξόντωσης.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Εάν δεν ξεπεράσουν οι λαοί το αιματοβαμμένο τραπεζικό καθεστώς, όλοι οι άνθρωποι πολύ σύντομα, δεν θα διαφέρουμε από εξαθλιωμένα και απελπισμένα δίποδα.

Ω! άνθρωποι ευρωπαίοι! Έχουμε χρέος να παραμείνουμε στις αξίες που αναδείξαμε. Να παραμείνουμε άνθρωποι! Ας οργανωθούμε σε μαχητικές κρατικές κοινότητες, παίρνοντας τις τύχες μας στα χέρια μας, να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, να ορθοποδήσουμε, παρά να σερνόμαστε καταδικασμένοι μέσα σε κράτη στρατόπεδα για τα οποία μας προορίζουν.

Το πρόβλημα δεν είναι να συμφωνήσω ή να μη συμφωνήσω με την τρέχουσα επικαιρότητα ή την αλήθεια μιας αισιόδοξης ή απαισιόδοξης προοπτικής, αλλά το πώς θα μπορέσω να αναπτύξω μια παρακινδυνευμένη στάση μέσα σε ένα τραγικό γίγνεσθαι.

Απειλητική για μένα στέκεται η άρνηση. Η άρνηση, ως πηγαίο εσωτερικό κίνητρο κάθε διαλεκτικής κίνησης μπορεί και να καταλήγει στο μηδέν, στο μηδενισμό.

Η ιστορία είμαι σίγουρος ότι θα κρίνει πολύ πιο αυστηρά τους σημερινούς «σταυροφόρους» της «πολιτισμένης» Ευρώπης από τους υπανάπτυκτους τριτοκοσμικούς σημερινούς Έλληνες.

Είναι πάντως ενθαρρυντικό το ότι υπήρξαν και υπάρχουν κι άλλες φωνές, αν και λίγες, που υψώνονται  κυρίως στη γηραιά ήπειρο αλλά και ανά τον κόσμο, για να καταδικάσουν μια Ευρωπαϊκή βαρβαρότητα, που γέννησε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και φέρει το πιστοποιητικό ενός ειδεχθούς προμελετημένου εγκλήματος.

Πιστεύω πως αυτές οι φωνές αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα όλων εκείνων, των οποίων το πνεύμα δεν έχει σκοτωθεί από το κυνικό και βίαιο «πολιτισμό» της εγωπάθειας του λυσσαλέου ευπορισμού και της υποκρισίας.

 

* στίχος από το ποίημα «Στον παλμό του πρωινού», της ελληνίδας ποιήτριας Maya Angelou που γράφτηκε ειδικά για την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton στις 21 Ιανουαρίου 1993 και απαγγέλθηκε από την ίδια μετά το προεδρικό μήνυμα)

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου