Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Ιούλ 2015
Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος  σημαίνει  τιμή  και δόξα στην κυβέρνηση που όρισε να «φυλάττει Θερμοπύλες»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Του Β. Αντωνίου

 

Αυτό που αποτελούσε τροχοπέδη στην πραγματική ελευθερία ήταν, η συνήθεια του μύθου, ότι μια κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο αν την κυβερνά μια ιεραρχία κληρονομικών πρωθυπουργών και «ευγενών» κάτι που το σύνταγμα το απορρίπτει ως απαράδεκτο για ελεύθερους ανθρώπους.

 

Η ανατροπή των, κληρονόμων τζακιών, γόνων «ευγενών», απογόνων κτητόρων και ιδρυτών των μεταπολιτευτικών κομμάτων, επιτεύχθηκε την 25η Ιανουαρίου 2015.

Αυτό το γεγονός σηματοδότησε οριστικά το τέλος της επαράτου… μεταπολίτευσης στην Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα γέννησε την ελπίδα για μια νέα ευρωπαϊκή αναδιάρθρωση με την άνοδο της νέας γενιάς με προοδευτικό πρόσημο.

Η ανάληψη της εξουσίας, με δημοκρατικές διαδικασίες, από μια ομάδα νέων ανθρώπων, προερχομένων από την μεγάλη μάζα του λαού, έβαλε στο περιθώριο του χρόνου, όλους αυτούς που ανήκουν και υπηρετούν την νεοφιλελεύθερη παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομική ελίτ.

 

Βέβαια στις τελευταίες δεκαετίες, χρόνο με το χρόνο, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο οικονομικό χρέος, που μεγάλωσε και έγινε ξαφνικά από το 2010 εσκεμμένα.. ασήκωτο για το λαό της μικρής πατρίδας μας. Η σκηνοθετημένη και εγκληματική συνάμα εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014 είχε ναρκοθετήσει σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό συντηρητικό λόμπι όλο το κυβερνητικό πεδίο της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης, για την γενοκτονία… των προοδευτικών δυνάμεων που πάσχιζαν να φέρουν τη χώρα στην ανάπτυξη και την ευημερία.

 

Όλα έρεαν σύμφωνα με το πρόγραμμα των νεοΔυναστών Νεοφιλελεύθερων Τοκογλύφων και των υπαλλήλων τους. Μετά από πέντε μήνες αγώνα για μια αναπτυξιακή τροχοδρόμηση της χώρας από τη νέα προοδευτική κυβέρνηση, οι αντιδράσεις των ευρωπαίων και διεθνών τοκογλύφων που δυνάμωναν με γεωμετρική πρόοδο, έφτασαν στο απονενοημένο διάβημα. Έκλεισαν την στρόφιγγα της ροής του νομίσματος σε έναν ολόκληρο λαό, όταν η κυβέρνηση είχε το θάρρος να ζητήσει τη γνώμη του λαού για τη διεκδίκηση της διευθέτησης του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας μέσω ενός δημοψηφίσματος.

 

Στο πλευρό της κυβέρνησης ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που εγγίζει το 50% τρομοκρατεί τους Τρομοκράτες Τοκογλύφους που στρατεύουν στις τάξεις τους μισθοφόρους «Έλληνες», δηλαδή τους έμμισθους ντόπιους υπαλλήλους τους, με προεξάρχοντα τα ιδιωτικά Μεγάλα Κανάλια και τα αστικά ΜΜΕ που στους δύσκολους καιρούς μετατρέπουν τους ΝαιΝαίκους (δημοσιογράφους και δημόσιους υπαλλήλους και άλλους δουλοπρεπείς ) σε νέους «εφιάλτες».

 

Οι εκβιαστές που προσπαθούν να ακρωτηριάσουν για άλλη μια φορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, θα αποτύχουν οικτρά. Οι άνεργοι νέοι που αγγίζουν το 70% , οι ξενιτεμένοι νέοι, που μετέφεραν τους κόπους των γονιών τους στην υπηρεσία των λεγόμενων «αναπτυγμένων» κρατών, αυτοί που αποτελούν το μέλλον του τόπου, είναι αυτοί που θα διαχειριστούν την τύχη της πατρίδας στο μέλλον, είναι αυτοί που λένε το μεγάλο ΟΧΙ ενάντια σε κάθε είδος τρομοκράτη, εκμεταλλευτή και εφιάλτη…

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου