Στην αναγκαιότητας των εμβολιασμών αναφέρεται ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας πως « ξέροντας πως το εμβόλιο μας προστατεύει από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου, ας μην παίζουμε με τις πιθανότητες».

Την ανάρτησή του συνοδεύει ένα γράφημα στο οποίο διαφαίνεται πόσο σπάνιο είναι να ξαναεμφανίσει κάποιος συμπτώματα κορονοϊού, μετά τον εμβολιασμό εν αντιθέσει με κάποιον που δεν είναι εμβολιασμένος και παραμένει ακόμη ανυπεράσπιστος απέναντι στη νόσο.

Συγκεκριμένα γράφει:

Οι εμβολιασμοί δουλεύουν. Το ξέρουμε πλέον. Όπως ξέρουμε και πως ακόμη και σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου οι επαναλοιμώξεις είναι σπάνιες. Και όταν συμβαίνουν, τα συμπτώματα τείνουν να είναι ανύπαρκτα ή ήπια. Μετά τον εμβολιασμό οι περισσότεροι -αν κολλήσουν τον ιό- περνάνε μια ασυμπτωματική ίωση. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους ανεμβολίαστους. Έχοντας ποσοστοποιήσει τον κίνδυνο του κορωνοιού, και ξέροντας πως το εμβόλιο μας προστατεύει από τις σοβαρές συνέπειες της νόσου, ας μην παίζουμε με τις πιθανότητες. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στη ζωή μας, ας μην προσθέσουμε σε αυτές και τα μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου του Covid-19.

πηγη: https://thepressproject.gr