Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 22 Ιούλ 2022
Τραγωδίες που αποδεικνύουν την εγκατάλειψη του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη
Κλίκ για μεγέθυνσηΤο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
22.07.2022, 18:08
 
Εικόνα αποσύνθεσης εμφανίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου η πίεση, η εξάντληση του προσωπικού και οι ελλείψεις οδηγούν σε τραγικά περιστατικά…

Ένας χειριστής αξονικού τομογράφου κατέρρευσε εν ώρα εργασίας στο ΑΧΕΠΑ σε βραδιά εφημερίας, ενώ μια έγκυος έχασε το μωρό της όταν την έδιωξαν από το Ιπποκράτειο γιατί έληγε η εφημερία!

Η γυναίκα και ο σύζυγός της κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, καταλογίζοντας ευθύνες στους γιατρούς τόσο του Ιπποκρατείου που την έδιωξαν ενώ γεννούσε, όσο και του νοσοκομείου Παπαγεωργίου που δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική όταν έφθασε εκεί…

Το τραγικό περιστατικό, σύμφωνα με τη μήνυση, εξελίχθηκε στις 26 του περασμένου Φλεβάρη, ενώ έγκυος διένυε την 39η εβδομάδα της κύησης. Όπως περιγράφεται στη μήνυση, διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

«Στο Ιπποκράτειο φτάσαμε περίπου στις 7.00 το πρωί και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου παρότι δήλωσα την κρισιμότητα της κατάστασής μου, μόλις περί τις 7.20 επελήφθη της κατάστασής μου κάποια ιατρός ή ειδικευόμενη ιατρός, η οποία διενήργησε υπερηχογράφημα και υποτίθεται καρδιοτοκογράφημα! Έκπληκτη άκουσα ότι επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνούντο να μου κάνουν εισαγωγή και να με υποβάλουν σε άμεση διαδικασία να γεννήσω, ακόμη και με καισαρική τομή, αφού ήδη δίδοντας το ιστορικό μου, τους είπα ότι έχω γεννήσει άλλες δύο φορές υγιέστατα παιδιά, πάλι με καισαρική τομή. Με έδιωξαν λοιπόν περί τις 7.30 π.μ. από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, λέγοντάς μου να πάω στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο στις 8.00 π.μ. άρχιζε τη δική του εφημερία. Μάλιστα δε, μου αρνήθηκαν και τη μεταφορά μου με ασθενοφόρο, παρότι ήμουν σε οικτρή κατάσταση από τους πόνους και το αίμα», αναφέρει στη μήνυση της.

Αλλά και στο Παπαγεωργίου, η αντιμετώπισή της δεν ήταν καλύτερη… «Με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 8.40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε Covid -19 κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και μια ώρα μετά, ήτοι στις 9.40 π.μ. της ίδιας ημέρας, με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου και τελικώς μια ώρα μετά, ήτοι στις 10.30 π.μ., γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας», αναφέρει.

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι τον θάνατό του -την 21η Ιουνίου 2022- παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Παπαγεωργίου. Η μητέρα νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας, για οκτώ ημέρες, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Μαρτίου 2022. Όπως αναγράφεται στη μήνυση, σύμφωνα με βεβαίωση του ιδιώτη γυναικολόγου – μαιευτήρα ο οποίος παρακολουθούσε τη γυναίκα, το έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα. Οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας.

Τι απαντά το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την ιατρική αντιμετώπιση περιστατικού και των ανακριβών στοιχείων που σ΄ αυτά αναφέρονται, από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του Νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δε βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της.

Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» διαχρονικά επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου. Το ίδιο δε στο πλαίσιο της διαφάνειας διερευνά όλες τις αναφορές – καταγγελίες που κατατίθενται στην αρμόδια υπηρεσία.

Στο ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ένα άλλο περιστατικό συγκλόνισε την υγεινομική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κατά τη διάρκεια εφημερίας.

Ο 51χρονος, πατέρας ενός παιδιού, εντοπίστηκε από συνάδελφισσά του, κατά την αλλαγή της βάρδιας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος είχε ιστορικό με την καρδιά του και σε ώρα υπηρεσίας δεν ένιωσε καλά. Περίπου στις 20.00 - 20.30,αισθάνθηκε αδιαθεσία υπό την πίεση της δουλειάς και αποσύρθηκε στο γραφείο του αξονικού τομογράφου όπου εργαζόταν ως χειριστής. Η αντικαταστάτριά του τον βρήκε νεκρό περίπου δυο ώρες αργότερα…

Συνδικαλιστές του ΑΧΕΠΑ ανέφεραν στην «Εφ.Συν.» ότι στο τμήμα που εργαζόταν, υπάρχει μόνο ένα άτομο σε κάθε βάρδια, ενώ το λιγοστό προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση εξουθένωσης, ειδικά από την έναρξη της πανδημίας.

Ο άτυχος άνδρας κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης από την οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τις δραματικές ώρες συμπολιτών μας για να στραφεί κατά των γιατρών και των δημόσιων νοσοκομείων, που άφησε υποστελεχωμένα κλείνοντας μάλιστα στα 2,5 χρόνια της πανδημίας τα αυτιά του στις εκκλήσεις των υγειονομικών και σχεδόν ανενόχλητους τους μεγάλες επιχειρηματίες του κλάδου, ενώ εδώ και καιρό βρίσκονται σε εξέλιξη κυβερνητικά σχέδια για απορρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.πηγη: https://www.efsyn.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου