Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στο ΨΝΑ το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδος, δεν πάει άλλο.  Τα ράντσα όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά όσο περνάει ο καιρός συνεχώς αυξάνονται σε ένα επικίνδυνο επίπεδο.

Ενδεικτικά τα στοιχεία είναι:

  • Το ποσοστό κάλυψης στα 9 ΨΤΕ, ανέρχεται στο 147%.
  • Σε κλινικές με δύναμη 25 ανθρώπων, στην τελευταία εφημερία, εισήχθησαν 18 ασθενείς φτάνοντας τους συνολικά νεοεισερχόμενους ασθενείς στους 306. Που σημαίνει 81 ράντσα.
  • Το ψυχογηριατρικό  τμήμα έχει ανεπτυγμένες κλίνες 35, ενώ η κλινική έχει δυνατότητα για 25.
  • Τα ΠΡΟΚΑΤ (παλαιά κτίρια) τα οποία για άλλα προορίζονταν, βρίσκονται με δύναμη 32 ανθρώπων.
  • Ταυτόχρονα  στο νοσοκομείο μας υπάρχουν 30 οικοτροφεία και ξενώνες χωρίς να παίρνουμε υπόψιν μας και τις μονάδες απεξάρτησης που περιλαμβάνονται στο 18 ΑΝΩ.

 Θυμίζουμε ότι η κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού στις οργανικές θέσεις είναι 47% και το νούμερο από μόνο του αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα στη νοσηλεία και στη παροχή φροντίδας υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιατρική υπηρεσία και σε όλες τις ειδικότητες, σε όλους τους κλάδους.

Απαιτούμε (και αυτό έγινε ξεκάθαρο στη συνάντηση)

  1. Άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Νοσοκομείου για την άμεση εφαρμογή της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου.
  2. Απευθυνόμαστε στη 2η ΥΠΕ για μείωση του αριθμού των εφημεριών και ταυτόχρονα στην Εισαγγελία για την εισαγωγή των περιστατικών εντός των ορίων ασφαλείας του Νοσοκομείου.
  3. Καλούμε το Υπουργείο να πάψει να κόβει κορδέλες και να ασχοληθεί με τα ζητήματα που προκύπτουν και όχι να φορτώνει στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο το 40% των εισαγωγών, όχι μόνο εντός της Αττικής, αλλά συνολικά στην Ελληνική Επικράτεια.
  4. Ενημερώνουμε κάθε αρμόδια αρχή ( Υπουργείο, 2η ΥΠΕ, ΕΚΕΠΥ, Εισαγγελία ), πως για ότι συμβαίνει σήμερα στο ΨΝΑ-Δαφνί και για ότι προκύψει το επόμενο διάστημα, την ευθύνη μετά την ενημέρωση φέρουν οι ίδιοι και όχι το προσωπικό, καθώς οι συνθήκες νοσηλείας και η θεραπευτική προσέγγιση, λόγω των υποδομών στις κλινικές και της τραγικής υποστελέχωσης, είναι επικίνδυνες και απάνθρωπες
  5. Δεν θα επιτρέψουμε οι κλινικές μας να γίνουν αποθήκες ανθρώπων, θα εμποδίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αλλαγής των εργασιακών συνθηκών. Θα προασπίσουμε το δικαίωμα των ανθρώπων σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και θεραπείας».
πηγη: https://thepressproject.gr