Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 27 Απρ 2012
Καταγγέλλουμε  τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Πάτρα 23 / 4 /2012

Αγαπητοί ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ,

 

Με το παρόν δελτίο τύπου θέλουμε να καταγγείλουμε τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών και ειδικά τον Κο Λοβέρδο και τον Κο Βουδούρη (πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ), για ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ,με σκοπό να καλύψουν τα σοβαρά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και του Συστήματος Υγείας γενικά.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.Δεσμεύτηκαν οι παραπάνω κύριοι ότι θα πληρώσουν τους εργαστηριακούς γιατρούς μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!! Εμείς το ξέραμε ότι έλεγαν ψέματα, γιατί δεν είχαν χρήματα για να το κάνουν. Τα μεγάλα λόγια ήταν απλά για να εντυπωσιάσουν. Όμως, ενώ εμείς είμαστε απλήρωτοι σχεδόν 2 χρόνια, τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα είναι μόνο 5 μήνες (με βάση την ανακοίνωση στις 6/4/2012 του πανελληνίου συνδέσμου τους).

 

2. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κος Βενιζέλος, σε προεκλογική του ομιλία ανακοίνωσε (σα να ήταν απών από την ΕΛΛΑΔΑ τα τελευταία 2 χρόνια), ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας ΕΛΛΗΝΑΣ και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, που να μην έχει πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη» και «η πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι για όλους χωρίς περιορισμό ενσήμων ή άλλες προυποθέσεις». ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Άραγε όμως, πώς και πού θα βρει ο Κος Βενιζέλος ή οποιοσδήποτε άλλος υπόσχεται, τα χρήματα για να το κάνει αυτό; Γιατί δεν το έκανε μέχρι τώρα; Πού θα πατήσει πάλι; ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, που τώρα πια δεν αντέχουν άλλο γιατί είναι όλοι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ; ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ;

Για ποιο ΕΣΥ μιλάει, όταν τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι καταχρεωμένα και το Υπουργείο Υγείας τα αφήνει χωρίς χρηματοδότηση , με κίνδυνο να κλείσουν.

Πρόσφατα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Κος Κατσικόπουλος έστειλε αίτημα στον Υπουργό Υγείας για ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ σε 4 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, τα οποία αλλιώς θα βάλουν «λουκέτο»: τα Νοσοκομεία ΣΠΑΡΤΗΣ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ και «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» ΠΑΤΡΩΝ.

 

3.Το περιβόητο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μετά το «χτύπημα» των χάκερ που δέχτηκε στις 6 και 7 Απριλίου, φάνηκε πόσο σαθρό και φτηνό είναι. Ο Κος Λοβέρδος μάταια προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αποδίδοντας το χτύπημα σε συμφέροντα. Το ερώτημα είναι μήπως τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και των γιατρών (ονόματα, διευθύνσεις, ΑΜΚΑ) είναι και αυτά εκτεθειμένα στο διαδίκτυο.

 

4.Το «φιάσκο» της δραστικής ουσίας είναι μια εξόφθαλμη απόπειρα μεταφοράς του κόστους των φαρμάκων στους ασθενείς. Αφού δεν είχαν τα κότσια να πουν στους ασφαλισμένους ότι δεν μπορεί το ασφαλιστικό σύστημα να πληρώσει τα φάρμακά τους ,παρά μόνο ένα μικρό ποσό, επινόησαν το «τέχνασμα» της δραστικής ουσίας, ώστε ο ασθενής να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του.

 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,

αγαπητοί ασφαλισμένοι σας απευθύνουμε το εξής ερώτημα:

Πώς θα μπορέσουμε ,εμείς οι Εργαστηριακοί Γιατροί, κάτω από αυτές τις συνθήκες να θέσουμε ξανά στη διάθεση του ΕΟΠΥΥ τα Εργαστήριά μας, με το υψηλό κόστος λειτουργίας που έχουν και το υψηλό επίπεδο ποιότητας που έχουμε διασφαλίσει γι’ αυτά;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, όχι απλά πια για να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα, αλλά τα δεδομένα στην Υγεία.

 

ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ προχωράμε ενωμένοι για να εμποδίσουμε το κατρακύλισμα του ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

Για το ΔΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ

Μικροβιολόγος Ακτινοδιαγνώστης

elenpanagiotopoulou@gmail.com l.grigorakis@gmail.com

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου