Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 21 Μάι 2012
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Πάτρα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Ενημέρωση στο κέντρο της πόλης και εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο»

 

Η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) ταξιδεύει και πάλι στην Πάτρα από τις 22 μέχρι τις 26 Μαΐου. Τα μέλη της ομάδας θα βρίσκονται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική πλατεία Γεωργίου και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρουσιάζοντας τη δράση της οργάνωσης με άμεσο και διαδραστικό τρόπο.

 

«Επιστρέφουμε στην Πάτρα που έχει ανταποκριθεί θερμά και έχει υποστηρίξει έμπρακτα την ιατρική, ανθρωπιστική δράση μας», δήλωσε η υπεύθυνη της ομάδας F2F, Φανή Παπαγιαννοπούλου. «Ακόμα και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία με όλες τις προκλήσεις που βιώνουμε ως κοινωνία, έχουμε τη δύναμη να στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης προς όσους υποφέρουν, μήνυμα που δεν γνωρίζει σύνορα», δήλωσε η υπεύθυνη της ομάδας, που έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν την πόλη της Πάτρας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση από τους κατοίκους. Η επίσκεψη της ομάδας έχει στόχο την οικονομική υποστήριξή τους που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να προσφέρουν ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και όσοι βρεθούν στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου και ώρα 19.00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Πολύεδρο» (Κανακάρη 147). Την ενημερωτική εκδήλωση θα πλαισιώσει και η προβολή βίντεο της οργάνωσης.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής ανεξάρτητη ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, φυσικές καταστροφές ή είναι αποκλεισμένοι από την παροχή ιατρικής φροντίδας με βάση την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1971 στο Παρίσι, ενώ σήμερα αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα, με τμήματα σε περισσότερες από 19 χώρες και ένα διεθνές γραφείο στη Γενεύη τη Ελβετίας. Πρόκειται για μια οργάνωση ανεξάρτητη ! και αυτοδιοικούμενη, οι δράσεις της οποίας διέπονται από την ιατρική ηθική και τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα υλοποιείται από χιλιάδες επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, καθώς και τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που διαχειρίζεται προγράμματα σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μέρος της τεράστιας αυτής προσπάθειας είναι και το Ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Η δράση της οργάνωσης που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της γίνεται πράξη χάρη στην αδιάλειπτη ηθική και οικονομική υποστήριξη της παγκόσμιας και ελληνικής κοινωνίας. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δράση και τα αποτελέσματα της αποτελεί βασικό κρίκο της ανθρώπινης αυτής αλυσίδας που κατορθώνει να απαλύνει τον πόνο και να δίνει καθημερινά ελπίδα για ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Ευχαριστούμε το βιβλιοπώλειο «Πολύεδρο» για τη φιλοξενία

Η διαμονή της ομάδας είναι προσφορά του ξενοδοχείου "Mediterranee"

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου ΓΧΣ

Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ. 109), κιν. 6936 699 142

Email:[email protected]

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:

www.msf.gr

 

Ακολουθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:

Twitter: http://twitter.com/msfgreece

Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece

 

 

 

--

Olga Kaimara

Face to Face Team Leader

Medecins Sans Frontieres Greece, www.msf.gr

Τ: +306972151846

E: [email protected]

Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece

Twitter: http://twitter.com/msfgreece

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου