Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι η αδιαφάνεια γύρω από τους εμβολιασμούς αφήνει περιθώρια πελατειακής διαχείρισης και δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού από την πανδημία.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να παραδεχθεί επίσημα ότι τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικία δεν είναι ικανοποιητικά:

 
  • Στις ηλικίες 65-69 έχει προσέλθει για εμβόλιο (ή έχει κλείσει ραντεβού) το 50%.
  • Στις ηλικίες 70-74 το ίδιο ποσοστό ανεβαίνει στο 57%.
  • Στις ηλικίες 75-79 καταγράφεται το ανώτερο ποσοστό, δηλαδή 75%.
  • Στις ηλικίες 80-84 το ποσοστό ανέρχεται στο 63%.
  • Στους 85 και άνω φτάνει το 62%.

Το επόμενο αναγκαίο βήμα είναι να ενημερώσουν αναλυτικά για τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει σε άλλες πληθυσμιακές κατηγορίες, μέσα από το πρόσχημα των αδιάθετων δόσεων.

-Πόσοι ένστολοι, πόσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πόσοι μεγαλοπαράγοντες.

Αυτή την περίοδο εμβολιάζονται και ευπαθείς ομάδες βάσει υποκείμενου νοσήματος και τα παράπονα είναι πολλά. Εχουν επικοινωνήσει μαζί μας άνθρωποι με σοβαρές χρόνιες παθήσεις που με βάση το ΑΜΚΑ τους δεν υπάρχουν στο σύστημα και βρίσκονται σε αγωνιώδεις συζητήσεις με τους γιατρούς τους αναζητώντας λύση.**********************
leibadaarh
Αγγελική Σπανού
«Σας επιστρέφουμε τη συνδρομή σας με έγκυρη ενημέρωση και διεισδυτικό σχολιασμό»
Συνδρομή >
Δωρεά >
Υποστήριξε
την Ανεξάρτητη δημοσιογραφία
***********************
 

 

Αλλοι που βρίσκονται σε θεραπείες ανοσοκαταστολής, επειδή δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως για να προετοιμαστούν, δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης για όσους υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, έχει δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ακόμη πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί βοήθεια για τη μετακίνηση σε εμβολιαστικό κέντρο ανθρώπων που δεν μπορούν μόνοι τους να πάνε. Και προφανώς  σ αυτή την κατηγορία εντάσσονται και αρκετοί ηλικιωμένοι από αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν ενώ είχαν τη δυνατότητα. Ούτε καν για το ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Πόσο μάλλον για τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Υποτίθεται ότι υπήρχαν γενναία κονδύλια για καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Τι έγιναν;

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με ηλικιωμένους on camera δεν αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα, παρά μόνο πρόσφορο υλικό για το «Ράδιο Αρβύλα». 
πηγη: https://tvxs.gr