Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 30 Απρ 2015

 

 

Το TRANQUILITY, το μόνο γενετικό τεστ για τις τρισωμίες 21, 18 και 13 με πιστοποίηση CE-IVD που ανιχνεύει εμβρυϊκές φυλετικές ανευπλοειδίες, μικροελλειπτικά και το φύλο του εμβρύου, είναι έτοιμο για εμπορική χρήση.

 

Γενεύη, Ελβετία-30 Απριλίου 2015

 

Η ESPERITE καταλαμβάνει την κορυφή της αγοράς ανίχνευσης τρισωμιών με το TRANQUILITY: το πιστοποιημένο κατά CE-IVD και μηδενικού κινδύνου εμβρυϊκό τεστ DNA που ανιχνεύει με ακρίβεια το σύνδρομο Down (> 99,9%), τις τρισωμίες 18 και 13, τις φυλετικές ανευπλοειδίες, τα μικροελλειπτικά και το φύλο του μωρού, παρέχοντας αποτελέσματα εντός 5 ημερών. Η όλη διαδικασία του τεστ TRANQUILITY για τρισωμίες (συλλογή δείγματος, προετοιμασία, αλληλούχισης, βιοπληροφορική ανάλυση και σύνταξη της έκθεσης), είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 98/79/ΕΚ για τα ιατροτεχνολογικά βοηθήµατα που χρησιµοποιούνται στη In Vitro Διάγνωση (In Vistro Diagnostics) και έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο οργανισμό. To TRANQUILITY συνδυάζει την τεχνολογία του Iona και της InKaryo, εταιρείας που εξαγοράστηκε πρόσφατα και αποτελεί πλέον μέλος του ομίλου Esperite.

Το TRANQUILITY είναι κατάλληλο για όλες τις κυήσεις και απαιτεί μόνο λήψη αίματος από την μητέρα με τον συνηθισμένο τρόπο οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, από τη 10η εβδομάδα της κύησης και μετά. Το TRANQUILITY δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο τόσο για το έμβρυο όσο και για τη μητέρα. Το TRANQUILITY περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη μιας επεμβατικής δοκιμασίας (αμνιοκέντηση) και συνεπώς η μητέρα αποφεύγει κινδύνους στους οποίους θα εκτίθετο διαφορετικά.

Η Genoma, ο κλάδος πρωτεομικής και γενετικής προληπτικής ιατρικής της ESPERITE, εφαρμόζει το TRANQUILITY στο υπερσύγχρονο εργαστήριό της στη Γενεύη, το μεγαλύτερο κέντρο κλινικής γενετικής στην Ευρώπη, με τεχνολογία Αλληλούχισης Επόμενης Γενιάς (NGS). Οι παγκοσμίου επιπέδου ειδικοί επιστήμονες της Genoma χρησιμοποιούν την μέθοδο αλληλούχισης τυχαίας θέσης ολόκληρου του γονιδιώματος με σκοπό τον πληρέστερο έλεγχο του ελεύθερου DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας, το οποίο, κατά τη διάρκεια της κύησης, περιέχει εμβρυϊκό DNA. Η προηγμένη βιοπληροφορική αναλύει τα δεδομένα αλληλούχισης με έναν ενισχυμένο αλγόριθμο υπολογισμού, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση ανάλυσης καθώς και σαφή και ακριβή αποτελέσματα κατά την εξέταση.

Το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (RCOG) αναφέρει: «Σύντομα, η τεχνολογία αυτή είναι πιθανό να αποτελέσει το βασικό τρόπο ελέγχου για χρωμοσωμικές ανωμαλίες στην κύηση. Η μέθοδος αυτή βελτιώνει τις πληροφορίες που διατίθενται στις έγκυες γυναίκες, μειώνοντας σημαντικά το ποσοστό απώλειας κύησης άνευ επιπλοκών λόγω αποβολής που οφείλονται σε περιττή επεμβατική διαδικασία." (Non-invasive Prenatal Testing for Chromosomal Abnormality using Maternal Plasma DNA. Scientific Impact Paper No. 15, Μαρτίου 2014).

Κατά την πιλοτική χρήση του TRANQUILITY κατεγράφησαν αρκετές χιλιάδες πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιταλία και την Ισπανία μόνο. Η διπλή στρατηγική της Genoma για κατάκτηση ηγετικής θέσης στην αγορά της Ευρώπης έχει ως στόχο τη σύναψη συμφωνιών με φορείς του δημόσιου τομέα αλλά και μεγάλους παρόχους υγείας του ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη διανομή του TRANQUILITY μέσω των τοπικών εμπορικών συνεργατών και αντιπροσώπων της ESPERITE σε σχεδόν 40 χώρες.

Κάθε χρόνο καταγράφονται στην Ευρώπη περισσότερες από 14 εκατομμύρια κυήσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται 5.2 εκατομμύρια κυήσεις στη Δυτική και Νότια Ευρώπη. Το συνολικό ποσοστό επιπολασμού για χρωμοσωμικές διαταραχές κατά τη γέννηση υπολογίζεται σε 43,8 ανά 10.000 γεννήσεις. Η τάση καθυστέρησης τεκνοποίησης στην Ευρώπη αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης ανωμαλιών στο έμβρυο. Η αγορά των τεστ μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου (NIPT) αναμένεται να φθάσει τα 1.97 δισεκατομμύρια Δολ. ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2019 (Transparency Market Research, Νοέμβριος 2014). Οι ιατρικοί σύλλογοι συμφωνούν ότι σε όλες τις έγκυες γυναίκες πρέπει να παρέχεται προγεννητικός έλεγχος/διάγνωση για ανωμαλίες του εμβρύου και ότι τα τεστ NIPT σηματοδοτούν μεγάλη πρόοδο στην μεθοδολογία ελέγχου. Λαμβάνοντας υπόψη την υψηλότερη ακρίβεια, ποιότητα και ασφάλεια, το TRANQUILITY αναμένεται να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου και να αποτελέσει τυπική διαδικασία ως κύρια μέθοδος ελέγχου για χρωμοσωμικές διαταραχές για όλες τις έγκυες γυναίκες στο προσεχές μέλλον.

Frederic Amar, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ESPERITE: "Το TRANQUILITY θέτει τους χρυσούς κανόνες στον προγεννητικό έλεγχο. Είμαστε περήφανοι που η Genoma πέτυχε αυτό το επίπεδο αριστείας, αυξάνοντας το διακύβευμα στην αγορά, προσφέροντας στους ιατρούς, στις γυναίκες και στις οικογένειες τον πλέον αξιόπιστο τρόπο ανίχνευσης χρωμοσωμικών ανωμαλιών στα αρχικά στάδια κύησης.»

 

Σχετικά με την ESPERITE

Ο Όμιλος ESPERITE, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Euronex στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι, είναι η κορυφαία διεθνής εταιρεία στην αναγεννητική και προληπτική ιατρική από το 2000.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον όμιλο ESPERITE, ή να προγραμματίσετε συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Frederic Amar: + 31 575 548 998 - ir@esperite.com ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.esperite.com και www.genoma.com.

 

ESP PR Tranquility 30.4.2015 Gre

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου