Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 25 Δεκ 2014
Άμεσες λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαβρύτων ζήτησε από την 6η Υ.Πε. ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες ώστε να εξευρεθούν άμεσα λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, το οποίο πλέον έχει καταστεί μη λειτουργικό, ιδίως εξαιτίας της έλλειψης του στοιχειώδους προσωπικού, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από την ηγεσία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, ο βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» Βασίλης Χατζηλάμπρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο Διοικητής της 6ηςΥ.Πε. Νίκος Στακιάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Θεόδωρος Νασιώτης, Σπύρος Καπράλος, Παναγιώτης Λαλιώτης και Γιώργος Κανέλλης, ο Διοικητής του ενοποιημένου Νοσοκομείου Αιγίου Κ. Φωτόπουλος, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων Ι. Μεντζελόπουλος και ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων Λ. Βασιλόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης ζήτησε, σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη και την περασμένη εβδομάδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, την επαναφορά του συνόλου του προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού) που έχει μετακινηθεί, την απόσπαση ή μετακίνηση προσωπικού ασθενοφόρων που πλέον ανήκουν στο ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, το οποίο έχει αναλάβει τις διακομιδές (σύμφωνα με τα ισχύοντα πριν το Νόμο του Π.Ε.Δ.Υ.), την πραγματοποίηση νέων προσλήψεων με ειδικότητες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τέτοιες που να διασφαλίζουν άρτια λειτουργία του νοσοκομείου και την επανεξέταση του υγειονομικού χάρτη σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Καλαβρύτων, συνεκτιμώντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

«Μιλάμε για ένα ιδιαίτερο μέρος, το οποίο είναι μεγάλο σε έκταση και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό ολόκληρο τον ορεινό όγκο της Αχαΐας. Επιπλέον η προσέλευση επισκεπτών πλην των μόνιμων κατοίκων είναι μεγάλη, ιδίως λόγω του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς είναι ένας διακεκριμένος τουριστικός προορισμός» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό πως «άμεσα το νοσοκομείο χρειάζεται ακτινολόγο και ορθοπαιδικό. Προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε και ο χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος και από τότε δεν μπορεί να γίνει καμία εξέταση. Αντιλαμβάνεστε πως κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα».

Τέλος, ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε και την πρόσφατη τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο λέγοντας πως «το νοσοκομείο ήλθε σε αυτή την κατάσταση λόγω άστοχων μετακινήσεων και αποσπάσεων, αλλά και συνταξιοδοτήσεων, μια εξέλιξη που εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών. Και για αυτό είμαστε εμείς εδώ: Πρέπει να πιέσουμε και αυτό κάνουμε ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας».

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, στον οποίο και μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και ζήτησε την παρέμβασή του.

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύτηκε άμεσα να προχωρήσει στην ενίσχυση του προσωπικού με όποιο τρόπο αυτό είναι δυνατόν, ώστε να λειτουργήσει και πάλι σωστά το νοσηλευτικό ίδρυμα.

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου