Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 08 Νοέ 2021
Μία εβδομάδα πριν προειδοποιούσαν οι γιατροί του Ιπποκρατείου για τις σημερινές εξελίξεις
Κλίκ για μεγέθυνση




Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi



08.11.2021, 19:01



Επιστολή των γιατρών του Ιπποκρατείου από τις 3 Νοεμβρίου - Δραματική έκκληση και από τους υγειονομικούς του νομού Άρτας

Μπορεί η κυβέρνηση να δείχνει για μια ακόμη φορά ότι πιάστηκε εξ απίνης από τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία, και ειδικά στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, που στη χθεσινή εφημερία «πλημμύρισε» από ασθενείς, ωστόσο με επίσημο έγγραφό τους από τις 3 Νοεμβρίου, οι 3 διευθυντές των παθολογικών κλινικών, καθηγητές πανεπιστημίου, και 21 ειδικοί γιατροί, όσοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την πανδημία στο νοσοκομείο, είχαν προειδοποιήσει.

Με έγγραφό τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, περιέγραφαν με μελανά χρώματα τις συνθήκες της εργασίας τους, τι συνέβαινε στο νοσοκομείο και «προέβλεπαν» τη σημερινή κατάσταση, η οποία ήταν και η αιτία για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, ώστε «καθιστούν επισφαλείς τις συνθήκες λειτουργίας και δυνητικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών», ότι «υπάρχουν επτά διασωληνωμένοι ασθενείς, υπό μηχανικό αερισμό στο χειρουργείο, με παρακολούθηση από ένα γιατρό και έναν νοσηλευτή, γεγονός που αντιβαίνει κάθε όριο ασφάλειας», και πως η κατάσταση που επικρατεί «μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε φαινόμενα που βλέπουμε και σήμερα να αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών (αυξημένη θνητότητα ασθενών σε συγκεκριμένες μονάδες υγείας, «ατυχήματα» από πράξεις ασθενών που στο πλαίσιο της θόλωσης τους βλάπτουν τους συν-νοσηλευόμενους τους κ.ο.κ.)».

H ανακοίνωση των γιατρών του Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
 

H ανακοίνωση των γιατρών του Ιπποκράτειο Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Προς

Διοίκηση Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο

Κοινοποίηση

Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ιπποκράτειου

Διευθυντή Επιστημονικού Συμβουλίου Ιπποκράτειου

Διευθυντή Αναισθησιολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου

Διευθύντρια ΜΕΘ Ιπποκράτειου

Διοικητή 4ης ΥΠΕ

Υπεύθυνη ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ-ΒΕ

Αξιότιμοι όλοι,

μετά την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, έχει γίνει αντιληπτό και στον πιο αισιόδοξο παρατηρητή, ότι η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του τμήματοςCovid, που εδώ και 14 μήνες δίνουν συνεχή αγώνα ξεπερνώντας τον εαυτό τους και τις δυνατότητες του συστήματος υγείας, έρχονται διά της παρούσας επιστολής να εκφράσουν την αγωνία τους για όσα κινδυνεύουν να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Στην τελευταία Γενική εφημερία του Ιπποκράτειου, η δύναμη του τμήματος Covid, ανήλθε σε 100 ασθενείς, 90 από τους οποίους νοσηλεύονται στο 2ο όροφο (74 κανονικές κλίνες και 16 έκτακτα ανεπτυγμένες κλίνες). Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάστηκε δίκλινοι θάλαμοι να μετατραπούν, σε τρίκλινους και τετράκλινους, χορηγώντας οξυγόνο με προεκτάσεις 4-5 μέτρων, γεγονός που συνεπάγεται σημαντικές απώλειες σε O2, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το ιικό φορτίο που δυνητικά συσσωρεύεται εντός των θαλάμων με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών και του προσωπικού (αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων και απουσίας από την εργασία των επαγγελματιών υγείας).

Παράλληλα, δυστυχώς το τμήμα covid συνεχίζει (όπως συμβαίνει εδώ και 14 μήνες) να λειτουργεί και ως άτυπη ΜΑΦ, νοσηλεύοντας ασθενείς που χρειάζονται μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό (HFNC, Bipap), καθώς και τραχειοστομημένους ασθενείς που εξέρχονται από τη ΜΕΘ, χωρίς αυτά να περιλαμβάνονται στο γνωστικό αντικείμενο του παθολόγου και να επιτρέπεται να τα χειριστεί μη-εξειδικευμένος γιατρός. Και αυτό, έχοντας σε εφημερία ΣΥΝΟΛΙΚΑ δύο (2) ειδικούς παθολόγους, έναν (1) ειδικευόμενο παθολογίας και έναν (1) ειδικευόμενο άλλης ειδικότητας (δερματολόγο, ενδοκρινολόγο, γενικό ιατρό, παιδίατρο ή παιδοχειρουργό) για 100 ασθενείς σε δύο (2) ορόφους, εκ των οποίων 15 ασθενείς σε συσκευές υψηλής παροχής οξυγόνου (HFNC), 5 ασθενείς σε συσκευές Bipap, και 30 ασθενείς σε μάσκες μη επανεισπνοής (δεδομένα 31/10/21).Για την νοσηλεία των παραπάνω ενενήντα (90) ασθενών, την ατομική υγιεινή, τη σίτιση, και γενικά τη διαχείριση και παρακολούθηση των βαρέως πασχόντων είναι επιφορτισμένοι έξι (6) νοσηλευτές ανά βάρδια, οι οποίοι βέβαια δεν είναι εκπαιδευμένοι για φροντίδα βαρέως πασχόντων ασθενών. Αυτά βέβαια καθιστούν επισφαλείς τις συνθήκες λειτουργίας και δυνητικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Να επισημανθεί ότι ο αριθμός των εφημερευόντων προκύπτει ως συνέπεια της αριθμητικής και ποιοτικής σύστασης της στελέχωσης του τμήματος COVID, που μολονότι έχει τη διπλάσια επιβάρυνση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (βλέπε σχετικά στοιχεία 4ης ΥΠΕ) υποστηρίζεται με τον λιγότερο από το μισό αριθμό ιατρών (βλέπε σχετικές αποφάσεις Διοικητή Ιπποκρατείου1918/29-10-2021με 10 βοηθητικούς ειδικευόμενους και 1 βοηθητικό ειδικό έναντι της 2045/24-11-2020 με 24 βοηθητικούς ειδικευόμενους και 9 βοηθητικούς ειδικούς), παρά τις εκκλήσεις των Διευθυντών των Παθολογικών Κλινικών για επαρκή στελέχωση, ενώ ταυτόχρονα η λειτουργία των non-COVID κλινών στις Παθολογικές Κλινικές (που κι αυτές είναι δραματικά υποστελεχωμένες, καθώς, επικουρούν με το προσωπικό τους τις εφημερίες και των Covid τμημάτων και το εκπαιδευτικό έργο των Πανεπιστημιακών Κλινικών) είναι σε πλήρη λειτουργία (σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν σχεδόν πλήρως ανασταλεί).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τις τελευταίες ημέρες, διαβλέπουμε ότι υφίσταται η πιθανότητα το Παθολογικό τμήμα covid θα κληθεί να παίξει συγχρόνως και το ρόλο κανονικής ΜΕΘ, νοσηλεύοντας πλέον και ασθενείς διασωληνωμένους με φορητούς αναπνευστήρες, με μη-εξειδικευμένο και μη-επαρκές προσωπικό. Το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο, όταν τόσο παγκόσμια όσο και στη χώρα μας για την ασφαλή παρακολούθηση ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ προβλέπεται συγκεκριμένη αναλογία ασθενών-γιατρών και ασθενών-νοσηλευτών και βέβαια, κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και νοσηλεία εντός ΜΕΘ (βλ. σχετικές αποφάσεις ΚΕΣΥ 18/4-5-2017, 2/12-8-2016, 6/22-4-2020 αλλά και σχετικές προτάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ενδεικτικά 82/30-8-2010). Στο νοσοκομείο μας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά διασωληνωμένοι ασθενείς, υπό μηχανικό αερισμό στο χειρουργείο, με παρακολούθηση από ένα γιατρό και έναν νοσηλευτή, γεγονός που αντιβαίνει κάθε όριο ασφάλειας. Η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών σε απλό θάλαμο από μη-κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (εντατικολόγους ή επαγγελματίες που έχουν εκπαίδευση στο χειρισμό του αεραγωγού) που επισείεται ως ενδεχόμενο σε κάθε γενική εφημερία όταν αναζητούμε και δε βρίσκουμε κλίνες ΜΕΘ για βαρέως πάσχοντες ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης, αντιβαίνει σχετικές νομικές διατάξεις, δεν συνάδει με τον ιατρικό κώδικα και τη δεοντολογία, και αποτελεί μόνο τύποις παροχή εντατικής φροντίδας σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς, ενώ μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε φαινόμενα που βλέπουμε και σήμερα να αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών (αυξημένη θνητότητα ασθενών σε συγκεκριμένες μονάδες υγείας, «ατυχήματα» από πράξεις ασθενών που στο πλαίσιο της θόλωσης τους βλάπτουν τους συν-νοσηλευόμενους τους κ.ο.κ.). Επειδή, έργο και ευθύνη των θεραπόντων ιατρών είναι η παροχή ιατρικής φροντίδας, υπό τις συνθήκες που ορίζουν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, που έχουν την ευθύνη της οργάνωσης της παροχής της φροντίδας υγείας (διοικήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ, ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε έστω και την ύστατη στιγμή για τις κρατούσες συνθήκες και τους δυνητικούς κινδύνους τυχόν επιλογών σας, ώστε οι τελευταίες να είναι ενήμερες των πιθανών συνεπειών.

Η υποδοχή περιστατικών από το Γ.Ν.Θ. Ο Άγιος Δημήτριος και το κέντρο αποκατάστασης Αρωγή που προβλήθηκαν ως πιθανές λύσεις για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου μάλλον αποτελούν φρούδες ελπίδες, όπως αποδείχθηκε και στην πράξη καθώς Ο Άγιος Δημήτριος πήρε εννιά ασθενείς με χαμηλές ανάγκες σε χορήγηση οξυγόνου, ενώ, η Αρωγή όπως ενημερωθήκαμε από σχετικό έγγραφο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ-ΒΕ (277/1-11-2021) θα δέχεται μόνο ασθενείς με χαμηλές ανάγκες χορήγησης οξυγόνου, πριν το εξιτήριο, εμβολιασμένους με ήπια συμπτώματα ή με μη-δυνατότητα διακομιδής σε άλλο κέντρο ή την οικία τους (περιστατικά κάτω από το 15-20% των περιστατικών που νοσηλεύονται σε κάθε εφημερία), άρα, ελάχιστα θα ανακουφίσουν το Ιπποκράτειο που δέχεται έναν τεράστιο όγκο βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν τη γραφειοκρατική δουλειά, σε ένα τμήμα που εκτός των άλλων έχει έλλειψη λειτουργικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο πλαίσιο της δημιουργικής συνεργασίας προτείνουμε:

1. να αυξηθεί ο αριθμός των υπηρετούντων στο τμήμα COVID ειδικών και κυρίως ειδικευόμενων, με την ΑΜΕΣΗ και για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ εργασία στο COVID τμήμα ειδικευομένων και ειδικών μάχιμων Παθολογικών ειδικοτήτων (καρδιολογίας, νεφρολογίας), καθώς και άλλων συναφών ή μη ειδικοτήτων, σε αριθμό τουλάχιστον ίσο με αυτόν πέρυσι το Νοέμβριο (βλ. απόφαση Διοικητή 2045/24-11-2020 με 24 βοηθητικούς ειδικευόμενους και 9 βοηθητικούς ειδικούς).

2. τα βαρέα περιστατικά να μοιράζονται αναλογικά σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης

3. αν οι απλές κλίνες COVID δεν επαρκούν να ανοίξουν για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με COVID και άλλα νοσοκομεία (π.χ. Άγιος Παύλος και 424)

4. να αυξηθεί ο αριθμός κλινών ΜΕΘ COVID στο Ιπποκράτειο μέσω της ανάκλησης των μετακινηθέντων γιατρών σε άλλα νοσοκομεία και την διάθεση για ασθενείς COVID> 75% των κλινών ΜΕΘ του Ιπποκράτειου (τουλάχιστον 24 κλίνες έναντι 15 σήμερα)

5. να ληφθεί μέριμνα για να ανοίξουν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα

6. να διευκρινισθεί εγγράφως αν η Διοίκηση (Νοσοκομείο/ΥΠΕ/ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) προτείνει να νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, και αν, ναι, εγγράφως, να αποσαφηνισθεί ποιος θα έχει την ευθύνη παρακολούθησής τους.

Καλούμε οποιονδήποτε να έρθει στην κλινική Covid και να δει ιδίοις όμμασι, τι σημαίνει να υπάρχουν συγχρόνως σε λειτουργία τόσες συσκευές χορήγησης οξυγόνου. Να δει σε τι εκτίθεται καθημερινά το προσωπικό και να λυθεί, ίσως, η απορία για το γεγονός ότι έχουν νοσήσει αρκετοί εργαζόμενοι.

Ήδη, είμαστε ψυχικά και σωματικά εξουθενωμένοι, το χειρότερο όμως είναι ότι ο περσινός Νοέμβριος, μοιάζει με περίπατο στην εξοχή μπροστά σε αυτό που έρχεται.

Και οι υγειονομικοί της Άρτας

Και χθες, με ανακοίνωσή τους ήρθαν και οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό) του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας το νομού Άρτας να χτυπήσουν το καμπανάκι του κινδύνου, καθώς επίσης βρίσκονται αντιμέτωποι με ανάλογες συνθήκες.

Στην ανοιχτή επιστολή τους, αναφέρουν τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, της διαρκώς αυξανόμενη εισροή ασθενών και τα προβλήματα που τους πνίγουν, με δεδομένο ότι έχουν τεθεί σε αναστολή περίπου 50 συνάδελφοί τους όλων των κλάδων.
 

Η επιστολή των υγειονομικών ν. Άρτας

Άρτα, 7 Νοέμβριου 2021 - Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. ν.Άρτας

Με .... φόρα στο 4ο κύμα και μια από τα ίδια και χειρότερα στις δομές του ΕΣΥ

Είμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας και η κατάσταση στις δομές του ΕΣΥ και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας ετοιμάζεται να κάνει κρότο και μάλιστα μεγάλο, καταρρέοντας πλέον!

Σήμερα είναι Κυριακή 7 Νοέμβρη του 2021 και στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύονται ήδη 24 ασθενείς με covid ενώ η ροή προσέλευσης θετικών κρουσμάτων είναι μεγάλη, υπάρχει τεράστια ανάγκη νοσηλείας και από το πρωί στο Νοσοκομείο ψάχνουν πως και που θα ανοίξουν και 2η κλινική covid19.

Θα κάνουμε μια σύγκριση με το προηγούμενο κύμα γιατί αν δεν τα γράψουμε με αριθμούς, μάλλον δεν γίνονται κατανοητά από κανέναν:

3ο κύμα ( Νοέμβρης 2020 – Ιούνης 2021) στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας είχαμε: 4 παθολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 4 πνευμονολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 5 καρδιολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 5 ενταντικολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 5 παιδιάτρους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ και 5 αναισθησιολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ ( με έναν σε μακροχρόνια αναρρωτική).

4ο κύμα ( Οκτώβρης 2021 – και όσο πάρει ) στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχουμε: 4 παθολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 3 πνευμονολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 4 καρδιολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 4 εντατικολόγους ( με έναν έτοιμο να φύγει σε νέο διορισμό) μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 4 παιδιάτρους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ, 4 αναισθησιολόγους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα στο 4ο κύμα έχουμε και περίπου 50 συναδέλφους όλων των κλάδων σε αναστολή εργασίας, χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη 2 μήνες τώρα.

Σε όλα τα ...κύματα λειτουργούμε επιπλέον ( ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ), κλινική covid19, κλινική Αυξημένης Φροντίδας για covid19, ξεχωριστό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Covid19, έλεγχο στην πύλη του Νοσοκομείου, 2 Εμβολιαστικά Κέντρα με 4 εμβολιαστικές γραμμές

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ.-

Και με το ΥΠΑΡΧΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ COVID, ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

Με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Και ρωτάμε: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;;;;;;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ 4 παθολόγοι και 3 πνευμονολόγοι θα λειτουργούν 4 κλινικές ( παθολογική, πνευμονολογική, κλινική covid, κλινική αυξημένης φροντίδας covid), και 2 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για παθολογικά περιστατικά ( ΤΕΠ και ΤΕΠ covid), 24 ώρες το 24ώρο; ΠΟΣΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ οι εργαζόμενοι του ακτινοδιαγνωστικού, θα πηγαίνουν ταυτόχρονα και στα covid και στα μη-covid περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ οι νοσηλευτές θα πηγαίνουν από την κλινική τους στις κλινικές covid και πάλι πίσω και πάλι μπρος;

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ αντί να αυξάνονται οι γιατροί του Νοσοκομείου θα μειώνονται;;;;

Και ρωτάμε:

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ 1/1/2022 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ πιο ακριβό «ΕΡΓΟΛΑΒΟ»;;;; 

Και μάλιστα εν μέσω 4ου κύματος;

Και ρωτάμε:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ; Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών του παθολογικού τομέα μέχρι σήμερα;

Και ρωτάμε: Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ 3 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ;

Και ρωτάμε:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΒΑΕ; ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ μας ΜΕΙΩΝΟΥΝ και μας ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΝΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

Και ρωτάμε:

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ κύριοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να δουλεύουμε αδιάκοπα με 10 εφημερίες τον μήνα, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια, με μισθούς πείνας;

Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να μην μπορούμε να πάμε σπίτια μας; Είναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να προσπαθούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και στο λαό;

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου