Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 24 Νοέ 2021
Ψέματα Πλεύρη: Το ντοκουμέντο που αποδεικνύει τη μείωση κατά 80% των χειρουργείων
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Την δεινή κατάσταση που βιώνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία ενώ παράλληλα επί δύο χρόνια δεν έκανε τίποτα και για να το ενισχύσει προσπάθησε να ωραιοποιήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ.

Μετά το θόρυβο και το έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα με το οποίο ζητούσε τη μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων κατά 80% ο Θάνος Πλεύρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως δεν πρόκειται για εντολή αλλά για… «δυνατότητα». Πρόσθεσε μάλιστα πως στην Αττική, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα προγραμματισμένα χειρουργεία.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος και δεν θα αναβληθούν χειρουργεία που πρέπει να γίνουν. Είμαστε σε συνεργασία και με ιδιωτικές κλινικές αν χρειαστεί να γίνουν χειρουργεία», είπε ακόμη ο κ. Πλεύρης, λέγονταςς πως όλα τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται κανονικά.

«Δεν θα κινδυνεύσει άνθρωπος, ο περιορισμός θα είναι στο απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η κατάσταση ωστόσο ούτε αυτή είναι ούτε το έγγραφο ήταν… συμβουλευτικό

Το έγγραφο με ημερομηνία 24 Νοεμβρίου και ώρα 3:32 μ.μ. που παρουσιάζει το documentonews.gr και είναι η εντολή προς όλες τις υπηρεσίες αναφέρει συγκεκομμένα:

«Παρακαλούνται οι Διευθυντές των κλινικών να επιβλέψουν την αυστηρή τήρηση της οδηγίας για περιορισμό των τακτικών χειρουργίων κατά 80%. Περιστατικά που δεν μπορούν να αναβληθούν θα διεκπεραιώνονται με βάση το συνημμένο πρόγραμμα».

Δείτε το έγγραφο όπου έχουν αφαιρεθεί οι παραλήπτες:

Είναι σαφές από το έγγραφο πως δεν πρόκειται για «δυνατότητα» αλλά για εντολή καθώς πλέον τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν.

Η κατάσταση σκιαγραφείτε και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ο οποίος σε μήνυμά του αναφέρει:

«Αυτό που συμβαίνει είναι κρίμα από το Θεό. Ας λυπηθεί κάποιος τους ασθενείς και το προσωπικό. Χθες έως σήμερα στις 8πμ εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. 10 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στους θαλάμους. Και νέοι άνθρωποι. Που να πάνε; Όλες οι μεθ στην ηπειρωτική χώρα γεμάτες. Δεν περιγράφεται η τραγικότητα των συμβάντων χθες το βράδυ.
Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη μεθ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη μεθ. ΤΟ προσωπικό εξαντλημένο και παραδομένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει!!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη κατάσταση.
Ο θεός να βάλει το χέρι του»

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης: Νέα μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους – Τι είπε για test σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης

Διαβάστε επίσης: Τραγικές εικόνες από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ασθενείς με κορονοϊό περιμένουν ώρες για να βρουν κρεβάτι (Photos & Video)

Διαβάστε επίσης: 

πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου