Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 03 Δεκ 2021
Δεν έχετε ενδείξεις; Εχουμε αποδείξεις
Κλίκ για μεγέθυνση


Δεξιά ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ


03.12.2021, 10:02
 
Πυρ ομαδόν εναντίον Μητσοτάκη από εντατικολόγους ● Κυβέρνηση διασωληνωμένη εκτός πραγματικότητας ● Οι ειδικοί μιλούν με μελέτες και στοιχεία για κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη: η θνησιμότητα ασθενών που δέχτηκαν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη» για το 99%

Αποστομωτική διάψευση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ και τα στοιχεία που δήθεν δεν υπάρχουν δίνουν δημοσιευμένες μελέτες, διευθυντές ΜΕΘ, εντατικολόγοι και γιατροί της πρώτης γραμμής που, όπως φαίνεται, ένιωσαν και ένα είδος προσβολής σε όσα επικαλέστηκε ως «στοιχεία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έρευνα, πρώτα, που έγινε στη χώρα μας από πέντε Ελληνες επιστήμονες (Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δάκος και Πέτρος Σφηκάκης) το διάστημα Απριλίου 2016-Δεκεμβρίου 2018 και αφορά 151 ασθενείς καταδεικνύει ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα σε σχέση με εκείνους τους ασθενείς που είναι σε ΜΕΘ.

Στην έρευνα, που έχει τον τίτλο «Πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», οι γιατροί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που μπήκαν σε ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα), ενώ η θνησιμότητα ασθενών που δέχθηκαν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη» για το 99%.

Στην έρευνα αναφέρθηκε και ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος είπε ότι «χιλιάδες θάνατοι από αυτούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα είναι ξεκάθαρα κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη! Οταν βγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δικαιολογήσει την πανωλεθρία που έχει προκαλέσει, παρουσιάζει τον εαυτό του σαν αρνητή της εντατικής θεραπείας, ως αρνητή της ιατρικής επιστήμης, είναι φανερό πως έχει υιοθετήσει μια υπερασπιστική γραμμή πανικού, γιατί κατανοεί και ο ίδιος πλέον πως συμβαίνουν κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Αυτό που έκανε χθες (σ.σ. προχθές) ο κ. Μητσοτάκης ήταν πανικόβλητη απολογία» (ρ/σ «Στο κόκκινο, 105,5»).

Σε ανάλογο τόνο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Ν. Καπραβέλος, μιλώντας στο Kontra News, είπε καθαρά ότι «δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Οχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως!».

Την εικόνα συμπληρώνει η εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα στη συγκλονιστική περιγραφή στιγμών από την εφιαλτική προχθεσινή εφημερία στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων καταγράφει: «Κι εκεί που ξαναρίχνεις μια ματιά στους θαλάμους να δεις αν κάποιος πέταξε τη μάσκα του μέσα στον ύπνο του και κινδυνεύσει, συναντάς τον συνάδελφο της διπλανής πτέρυγας, που παλεύει ένα περιστατικό με οξύ έμφραγμα, βαριά πνευμονία covid και διαβητική κετοξέωση με pH 6,9, τρία θανατηφόρα συμβάντα σε έναν άρρωστο κι ο γιατρός έχει στην ευθύνη του άλλους 40. Και τον ρωτάς αν θέλει καμιά βοήθεια, νιώθεις όμως ταυτόχρονα μια ένοχη ανακούφιση που δεν έτυχε σε σένα αυτό και μετά ντρέπεσαι γιατί ο συνάδελφος έχει να διαχειριστεί και έναν διασωληνωμένο μέσα στον θάλαμο (χωρίς να γνωρίζει τίποτα από αναπνευστήρες), γιατί εσύ με το προηγούμενο περιστατικό κατέλαβες την τελευταία θέση στις χειρουργικές αίθουσες κι από δω και πέρα οι υπόλοιποι θα κρατιούνται σε κοινούς θαλάμους». Τελικά, σε αυτόν τον τόπο ο μόνος που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει είναι ο πρωθυπουργός!
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου