Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA) ανακοίνωσε ότι, αν και εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 που παράγει η εταιρεία AstraZeneca, συνιστά την χρήση του, για τους ενήλικες ηλικίας 55 ετών και κάτω.

«Η άφιξη ενός τρίτου εμβολίου είναι μια σημαντική συμβολή στη συνεχιζόμενη εκστρατεία εμβολιασμού», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της AIFA Νίκολα Μαγκρίνι, ενώ, η ανακοίνωση της ιταλικής αρχής, επιβεβαίωσε πως το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα περίπου 60%, κάνοντας όμως λόγο για έλλειψη ερευνητικών δεδομένων, που να δείχνουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί και για τους πολίτες άνω των 55 ετών.

Η ανακοίνωση της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής, έρχετα σε συνέχεια της σύστασης, ώστε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό να χορηγείται μόνο σε άτομα κάτω των 65 ετών, που εξέδωσε η αρμόδια επιτροπή εμβολίων της Γερμανίας.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, είχε εγκρίνει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για ανθρώπους όλων των ηλικίων από 18 ετών και άνω, αναγνωρίζοντας όμως με τη σειρά του, ότι, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τους ανθρώπους άνω των 55 ετών.

Ασφαλώς, οι συγκεκριμένες εξελίξεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα, η οποία έχει επενδύσει σημαντικά στο εμβόλιο της AstraZeneca.

πηγη:https://tvxs.gr