Εικόνες ντροπής έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, το Αττικό. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της χώρας κρούει.

Όπως περιγράφει, ο κ. Γιαννάκος η χθεσινή ήταν μία από τις χειρότερες εφημερείες του νοσοκομείου. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικό έγινε κυριολεκτικά χαμός, με ασθενείς που έχουν πάει από τα ξημερώματα να μην έχουν εξυπηρετηθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από τις 5.30 π.μ. προσήλθαν στα Επείγοντα 178 ασθενείς με κορονοϊό, έγιναν 13 εισαγωγές, και άλλοι 800 με άλλες παθήσεις. Από αυτούς έγιναν 205 εισαγωγές. Η ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απίστευτη, όπως περιγράφει ο κ. Γιάννακος, με τους περισσότερους να περιμένουν ώρες ολόκληρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Η έλλειψη υποδομών και νοσηλευτικού προσωπικού, έφεραν σκηνές χάους με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία στον διάδρομο! Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, από τους 800 ασθενείς που επισκέφτηκαν χθες το Αττικό, οι 100 μπήκαν σε ράτζα. Μάλιστα, τελείωσαν ακόμη και τα φορεία.

Οι εικόνες της ντροπής στο Αττικό, όπως αναφέρει ο κ. Γιάνακος, είναι εν μέρει αποτέλεσμα της αναστολής του νοσηλευτικού προσωπικού εξαιτίας των εμβολιασμών, ζητώντας παράλληλα την άρση τους. Σε σχέση με πέρυσι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει μειωθεί κατά 10.000.

Καλεί δεν τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Τέλος καλεί τους πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και να εμβολιαστούν, για να μην επαναληφθεί σε λίγους μήνες η «διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων με περιστατικά γρίπης και κορονοίό, αποκλείοντας τους ασθενείς άλλων παθήσεων, περιορίζοντας εκ νέου τις χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών που περιμένουν τρια χρόνια να χειρουργηθούν».

 

 
 

 πηγη: https://tvxs.gr