Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 20 Νοέ 2022
«Το Βήμα»: Αποσπασμένοι αστυνομικοί έλεγχαν το Predator στο κτίριο της ΕΥΠ - Οι σχέσεις τους με Λαβράνο - Κοντολέοντα
Κλίκ για μεγέθυνση

11:10
| 20.11.2022

 

 

Το «τρίγωνο» που εγκατέστησε το Predator στην ΕΥΠ και η λίστα των «χειριστών» του - Πώς συνδέονται με Κοντολέοντα και Λαβράνο

 

Νέες πληροφορίες για την άμεση σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ αποκαλύπτεται ότι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό των παρακολουθήσεων και είχαν ενεργό ρόλο σε αυτό.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» (20/11/22), στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020 – 2022 το Predator. Μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. «Τα ονόματα όλων των αστυνομικών όπως Χρήστος Χ., Ηλίας Κ., Παναγιώτης Τ., Ιωάννης Γρ., Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κ.τ.λ.) αλλά και άλλων που είχαν ενεργοποιηθεί πέριξ του Predator σε κρίσιμα πόστα είναι στη διάθεση της εφημερίδας» αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, «ορισμένοι από αυτούς έχουν επιστρέψει άρον άρον τις τελευταίες εβδομάδες σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊστάμενη μια αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός είχε τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ με ευθύνη ελέγχου και του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων ύστερα από μεσολάβηση άλλου στελέχους της ΕΛΑΣ με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονες επαφές. Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στη χώρα μας. Επιπλέον η εν λόγω αξιωματικός η οποία υπέγραψε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούνταν η πιο στενή συνεργάτις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος».

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Κοντολέων «διατηρούσε διαρκή επαφή, σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, με τον Λαβράνο, με επισκέψεις και στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό. Σε ένα τρίγωνο που αποτελούνταν από τους Λαβράνο, Κοντολέοντα και την εν λόγω αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά φέρεται να συμμετείχαν στην εγκατάσταση ή κάποιοι εξ αυτών και στη διαχείριση του λογαριασμού υφαρπαγής όλων των δεδομένων από κινητά δεκάδων στόχων».

Μετά και τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις εξηγείται για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυγομαχεί επί τρεις εβδομάδες και δεν απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα: ΕΥΠ και Predator ήταν ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης που δρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το πρωί της Κυριακής με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος»: Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο ;

πηγη: https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου