Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 17 Οκτ 2022
Οι πραγματικοί λόγοι που η Κίνα κάλεσε τους πολίτες της να απομακρυνθούν από την Ουκρανία.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια; - Ένας σκύλος που μιμείται τη γάτα, απαντούσαμε αστειευόμενοι στο σχολείο. Φυσικά νιαουρίζει η γάτα κι όχι ένας σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες. Όμως οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πειρασμός. Βέβαια υπάρχει και η λογική, αλλά ποιος ασχολείται με αυτή; Παραμύθι, με αυτά μεγαλώσαμε, αυτά θέλουμε να ακούμε, για να κοιμηθούμε.

Έτσι οι Κινέζοι φεύγουν από την Ουκρανία γιατί κάτι τρομερό και φοβερό ετοιμάζεται να γίνει. «Μυστήρια εντολή από το Πεκίνο» είναι ο τίτλος του έθνους. Δεν είναι τι λένε, αλλά τι αφήνουν να εννοηθεί, κι εδώ φαίνεται το καλό παραμύθι!

Γιατί αγάπες μου είναι μυστήριο; Γίνεται πόλεμος, είναι πρώτη φορά που μια χώρα δίνει οδηγίες στους πολίτες της να αποφεύγουν περιοχές που γίνονται μάχες; Δεν έχει γίνει ξανά; Κάθε φορά και κάθε κράτος αυτά λέει σε περίπτωση πολέμου σε μια άλλη χώρα: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ! Αυτός είναι ο κύριος λόγος.

Ο πόλεμος μπαίνει σε νέα φάση. Μετά την Ουκρανική επίθεση, όπου οι Ουκρανοί είχαν μεγάλα κέρδη κυρίως στο Χάρκοβο, μπαίνοντας μάλιστα σε οικισμούς του Λουγκάνσκ, το μέτωπο έχει σταθεροποιηθεί, από τις τεράστιες απώλειες που τους προκάλεσαν οι Ρώσοι, οι οποίοι δεν υποχωρούν πια τόσο εύκολα, αφού θεωρούν τα εδάφη Ρωσικά.

Οι φήμες για την ανάμειξη της Λευκορωσίας, νέες τακτικές, νέα όπλα των Ρώσων και η καταστροφή μέρος του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, καθυστερούν τους Ουκρανούς. Πάντως αναμένονται νέες επιθέσεις πριν την άφιξη των Ρωσικών εφεδρειών.

Οι Κινέζοι δεν είναι ανόητοι. Ξέρουν πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Εδώ θα χαλάσω το παραμύθι, το σενάριο χρησιμοποίησης πυρηνικών είναι μεν υπαρκτό, αλλά έχει πολύ μικρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί για μια σειρά από σοβαρούς λόγους. Όχι επικοινωνιακούς ή πολιτικούς, πρακτικούς. Η Ρωσία θα δεχτεί ραδιενέργεια από τα ίδια της τα όπλα. Όσοι θυμούνται το Τσερνομπίλ, ξέρουν τι λέω. Φανταστείτε 100 ή περισσότερα Τσερνομπίλ. Γιατί ένα πυρηνικό δε θα αλλάξει τίποτα παρά μόνο την κατακραυγή για το έγκλημα.

Ένας δευτερεύον λόγος είναι η στάση της Ουκρανικής κυβέρνησης. Οι ναζί του Κιέβου έχουν λυσσάξει κατά των Κινέζων. Γιατί; Γιατί η Κίνα είναι ουδέτερη και δεν σέρνεται πίσω από τις ΗΠΑ. Η Κίνα δε βοηθάει τη Ρωσία, κοιτάει το συμφέρον της. Το ίδιο έπρεπε να κάνουν όλα τα κράτη. Εμείς είμαστε μπανανία, δε λέω για μας. Οι όποιες συμφωνίες με τη Ρωσία εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τους Κινέζους.

Οπότε δεν έχει δράκο το παραμύθι. Έχει δηλαδή την Κίνα, αλλά δεν ασχολείται. Πιστέψετε με, ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ουκρανοί θα ήθελαν να προκαλέσουν την επόμενη υπερδύναμη. Η Κινεζική κυβέρνηση είπε αυτά που είχε να πει. Θα την ακούσουν οι Κινέζοι; Όσοι έχουν δουλειές και πιστεύουν πως δεν τους ακουμπά πολύ ο πόλεμος, θα μείνουν. Οι άλλοι τι να κάνουν; Θα φύγουν. Έτσι γίνεται πάντα.

Καλά τα παραμύθια, αλλά μεγαλώσαμε. Δε υπονοώ τίποτα Καλλιόπη μου. Μωρό μου εσύ! Να σου πω για την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό Μίχο; «Δεν έφταιγε ο λύκος, ή μάνα έφταιγε που την έστειλε μόνη στο δάσος». Κουφάλες, έρχονται κρεμάλες! Τι είπε ο Κινέζος; Έχει προσφορά στο σχοινί; Να πάρουμε τότε.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 | 1:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου