Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για μια νέα συμφωνία για το Brexit. Η συμφωνία αυτή, υπερψηφίστηκε από τους ηγέτες των 27 κράτων - μελών της ΕΕ στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα για το ζήτημα. 

Η συμφωνία αυτή επετεύχθη μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από τη μία πλευρά και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν από την άλλη. Στη συμφωνία για το Brexit, οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως κατέληξαν σε αμοιβαία επωφελή και δίκαιη συμφωνία τόσο για τις πολιτικές προεκτάσεις της αποχώρησης της Βρετανίας, όσο όμως και για το ακανθώδες ζήτημα της Ιρλανδίας και των «σκληρών συνόρων» με την Βόρεια Ιρλανδία.

Από την άλλη, ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει μπροστά ένα σοβαρό «σκόπελο», αφού θα πρέπει να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή, κατί που μόνο βέβαιο δε θεωρείται, με δεδομένο πως το συγκυβερνών βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP εκφράζει την αντίθεσή του με τη συμφωνία. 

«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε ο Μπόρις Τζόνσον.
https://tvxs.gr