Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 10 Νοέ 2022
Απογοητεύτηκε ο Τραμπ, νίκησαν οι γυναίκες και οι μειονότητες...
Κλίκ για μεγέθυνση

 09.11.22
 
 

Αποτρέπεται με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ η συντριπτική νίκη στην οποία ήλπιζαν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθώς οι Δημοκρατικοί δείχνουν τελικά να αντέχουν και ίσως να διατηρήσουν και τον έλεγχο της Γερουσίας, μέσω επαναληπτικής εκλογής τον Δεκέμβριο στην Τζόρτζια.

Ανάσα φαίνεται να δίνει στο κυβερνών κόμμα το αποτέλεσμα για τη Γερουσία και τον νέο κυβερνήτη στην Πενσιλβάνια, ωστόσο η ροή των αποτελεσμάτων από τις ενδιάμεσες εκλογές στη χώρα την Τρίτη δείχνει επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, πράγμα που αναμένεται να προκαλέσει δυσκολίες στο υπόλοιπο της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Απογοήτευση για τον Τραμπ που δήλωσε στα social media: «Ενώ κατά κάποιο τρόπο οι χθεσινές εκλογές ήταν κάπως απογοητευτικές, από προσωπική άποψη είναι μια πολύ μεγάλη νίκη».

Ιστορικές νίκες για τους υποψηφίους των μειονοτήτων

Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης έγινε η Δημοκρατική Maura Healey που είναι λεσβία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής, έντεκα γυναίκες θα καταλάβουν τη θέση του κυβερνήτη το 2023. Μέχρι τώρα, το ρεκόρ, που σημειώθηκε το 2004. Το Μέριλαντ εξέλεξε τον πρώτο μαύρο κυβερνήτη του. Ο Γουές Μουρ είναι ο τρίτος μαύρος υποψήφιος που εκλέγεται σε αυτό το αξίωμα στην ιστορία της χώρας. Τέλος, το Βερμόντ θα στείλει μια γυναίκα στο Κογκρέσο για πρώτη φορά. Η Δημοκρατική Becca Balint θα γίνει επίσης η πρώτη ανοιχτά γκέι που θα κατέχει τη μοναδική πολιτειακή έδρα του Βερμόντ στη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Σήμερα επιβεβαιώσαμε ότι το Βερμόντ –και αυτό το έθνος– εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου τα πάντα είναι δυνατά », έγραψε στο Twitter.

Το δικαίωμα στην άμβλωση, μεγάλος νικητής των ενδιάμεσων εκλογών

Στο Μίσιγκαν, στην Καλιφόρνια και στο Βερμόντ, οι ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της κατοχύρωσης του δικαιώματος στην άμβλωση στα συντάγματα των πολιτειών τους. Ενώ εκείνοι στο Κεντάκι απέρριψαν ένα μέτρο κατά των αμβλώσεων που τέθηκε σε ψηφοφορία. Ως εκ τούτου, το δικαίωμα στην άμβλωση βάρυνε πολύ στα αποτελέσματα των «ενδιάμεσων» εκλογών.

Το στρατόπεδο υπέρ των αμβλώσεων μπορεί να συγχαρεί τον εαυτό του που κέρδισε «μια ολόκληρη σειρά αποφασιστικών νικών, σε ολόκληρη τη χώρα, υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση», υπογραμμίζει η Washington Post, υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο για «τις πρώτες εθνικές εκλογές από την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον Roe εναντίον Wade τον περασμένο Ιούνιο».

Συμβιβαστικός ο Μπάιντεν

«Είμαι έτοιμος να δεχτώ συμβιβασμούς για το καλό του αμερικανικού λαού» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε κάθε μέρα, το μέλλον των ΗΠΑ είναι πολλά υποσχόμενο». «Θυμηθείτε ποιοι στο δ… είμαστε («Remember who the hell we are»), είμαστε οι ΗΠΑ» υπογράμμισε σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο μεγαλείο και τα επιτεύγματα του αμερικανικού έθνους. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε» τόνισε.

πηγη: http://artinews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου