Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 19 Απρ 2022
Δημοσιογραφικά παραμύθια για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο mitsos175

 

Κάποιοι θεωρούν βασανιστήριο να ακούν ιστορίες των άλλων από το στρατό. Δεν τους αδικώ, αν και μερικές έχουν πλάκα.

Εδώ όμως δεν έχουμε καν πραγματικές ιστορίες αλλά παραμύθια των δημοσιογράφων κι αναρωτιέμαι, αν έχουν πάει έστω και μια μέρα στο στρατό. Τι ρωτάω όμως; Τα βύσματα φυσικά και υπηρετήσαν στο καθιστικό τους. Αν όμως δουν Αναρχικό να αρνείται την αγγαρεία της θητείας, τότε αλυχτούν μανιασμένοι.

Οι σαχλαμάρες που λένε είναι τόσες πολλές, που είναι κυριολεκτικά αδύνατο να τις σχολιάσουμε όλες.

Ο sskai του κρυφοπουτινιάρη Αλαφούζου έχει τίτλο που πρέπει να γίνει νούμερο επιθεώρησης.

«Η Ρωσία ξεκίνησε τη "μητέρα των μαχών" στο Ντονμπάς - Άλλες 11 στρατιές έφτασαν στην Ανατολική Ουκρανία»!

Κι από κάτω υπότιτλος για να το «χοντρύνει» περισσότερο:

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των επιπλέον ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή, λένε Ουκρανοί και Αμερικάνοι - Συνολικά 76 ρωσικές στρατιές στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ - Μάχη «μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος» οι Ουκρανοί στη Μαριούπολη.

Πώς να τους το πω τώρα; Η εγκυκλοπαίδεια στη λέξη στρατιά γράφει

«Ο μεγαλύτερος σχηματισμός εν καιρώ ειρήνης είναι η Στρατιά (Συμβολισμός ΝΑΤΟ: ΧΧΧΧ). Αριθμεί περίπου 100.000 άνδρες και εν καιρώ ειρήνης διοικείται από Αντιστράτηγο. Περιλαμβάνει μικρότερης βαθμίδας σχηματισμού (ταξιαρχίες, μεραρχίες, σώματα στρατού) και μονάδες ή υπομονάδες διαφόρων όπλων και σωμάτων, υπό ενιαία διοίκηση. Οι στρατιές αποτελούν τα κύρια τμήματα σχηματισμών μεγαλύτερης κλίμακας, οι οποίοι υφίστανται σε διακρατικό - συμμαχικό επίπεδο, όπως είναι το ΝΑΤΟ».

Δηλαδή μας λένε πως οι Ρώσοι έφεραν 11Χ100.000=1.100.000 ενισχύσεις, ενώ στο σύνολο ο στρατός τους έφτασε τα 76Χ100.000= 7.600.000! Κρυφοπουτινάκια μου εσείς! Τόσους δεν είχε η ΕΣΣΔ στο Ανατολικό Μέτωπο στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που είχε κάνει επιστράτευση και ήταν όλα τα κράτη (και η Ουκρανία) μέσα.

Γιατί τα λένε; Γιατί τους είπαν να τα πουν. Δήθεν «800 Ουκρανοί παλεύουν με χιλιάδες Ρώσους». Οι Ουκρανοί στη Μαριούπολη ήταν 15.000. Αν έμειναν 800 ξεροκέφαλοι ναζί με κάποιους ξένους πράκτορες, αυτό οφείλεται στο λάθος τους να χρησιμοποιήσουν τον πληθυσμό ως ασπίδα, αντί να υποχωρήσουν για να αποφύγουν την περικύκλωση.

Δεν υπάρχει καμία γενναιότητα εδώ. Οι ναζί κρύφτηκαν μέσα στην πόλη για να κάνουν ζημιά, να παραδώσουν καμένη γη. Κι οι Ρώσοι, που ήθελαν την πόλη, την ισοπέδωσαν. Στο μεταξύ παραδόθηκαν πάνω από 1.500 Ουκρανοί μόνο τις τελευταίες μέρες. Κι έκαναν πολύ καλά, γιατί έσωσαν τη ζωή τους.

Ο ναζί του Κιέβου μια και δεν πολεμά ο ίδιος, θέλει να πεθάνουν οι άλλοι γι αυτόν. Το ίδιο θέλει κι ο εθνικιστής Πούτιν. Όλοι οι καπιταλιστές μας θεωρούν αναλώσιμους. Μόνη ελπίδα για Παγκόσμια Ειρήνη είναι ο Κομμουνισμός. Όταν το καταλάβει ο κόσμος, θα σταματήσει η ανθρωποσφαγή.

ΥΓ: Προς Sskai: Λέτε για τα όρια της σάτιρας, όμως εσείς αρχίζετε τα ανέκδοτα.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Απριλίου 2022 | 10:00 π.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου