«Δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε εκεί», σημείωσε. “Ακόμη και αν, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Κούβας, αυτό γίνεται μόνο λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης, των δικών τους εθνικών συμφερόντων». Πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρξει συζήτηση για το θέμα, διότι αυτό θα «προκαλούσε παγκόσμια ένταση», όπως μεταδίσει το Telesur.

Ο Μεντβέντεφ επέμεινε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει πόλεμο και ότι οι διαπραγματεύσεις για την ασφάλεια είναι ο μόνος τρόπος για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στις τρέχουσες εντάσεις γύρω από την Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Μόσχα δεν θα θέσει η ίδια το ενδεχόμενο κατασκευής στρατιωτικών υποδομών στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σχολίασε ότι η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν θα ήταν  θέμα προς συζήτηση στις συνομιλίες ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα δράσει «αποφασιστικά» αν συμβεί κάτι τέτοιο.

πηγη: https://thepressproject.gr