Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5:32 και 7:42 στις περιοχές των ακόλουθων οικισμών: Πικέζι, Οκτώβρη, Νοβόλασπα και Πετροσκόφ στο Ντόνετσκ και Βεσελενκόγιε, Ντονέτσκι, Ζολοτόγιε-5, Νιζνέι Λοζοβόγιε και Σοκολνίκι στo Λουγκάνσκ. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε όλμους των 120 χιλιοστών και 82 χιλιοστών (καταναλώνοντας συνολικά 67 σφαίρες), εκτοξευτές χειροβομβίδων (90 σφαίρες) και φορητά όπλα μεγάλου διαμετρήματος, ανέφερε το JCCC.

Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές καθώς οι δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν πλήγμα στην περιοχή Πετρόφσκι του Ντονέτσκ, δήλωσε το τοπικό κέντρο παρακολούθησης στο Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ την Πέμπτη. «Δύο σπίτια στην οδό Melitopolskaya 67 και 86A υπέστησαν ζημιές σε απεργία», είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι προκλήθηκαν ζημιές σε παράθυρα και στέγες. Το Γραφείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC) πήγε στο σημείο για να καταγράψει τις ζημιές.

Η επίβολή αυστηρότερων μέτρων ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός έχει τεθεί επισήμως σε ισχύ στο Ντονμπάς από τις 27 Ιουλίου 2020. Το έγγραφο απαγορεύει, μεταξύ άλλων, τη χρήση όπλων, την ανάπτυξη υλικού δίπλα σε οικισμούς και τα τεχνικά έργα στις θέσεις των στρατευμάτων.

Η πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανακοίνωσε πως απάντησε με ανταποδοτικά πυρά εναντίον θέσεων του ουκρανικού στρατού, ενώ οι ουκρανική πλευρά ανταπέδωσε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως οι αντάρτες στα ανατολικά ότι έριξαν οβίδες εναντίον ενός χωριού στην επαρχία Λουγκάνσκ με αποτέλεσμα να πληγεί ένα νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι οι αντάρτες επιτέθηκαν με drone ενταντίον του.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την ανησυχία του για την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία και πως ελπίζει ότι η Δύση θα χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στο Κίεβο για να εμποδίσει περαιτέρω κλιμάκωση, ενώ απέρριψε αναφορές για μια σχεδιαζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλώνοντας ωστόσο πως η Μόσχα παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στο Ντονμπάς. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως, ενώ η Ρωσία έχει αρχίσει να αποσύρει μερικά από τα στρατεύματά της που ολοκλήρωσαν γυμνάσια σε περιοχές γειτονικές της Ουκρανίας, η διαδικασία της αποχώρησής τους θα απαιτήσει κάποιο χρόνο.

πηγη: https://thepressproject.gr