Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 28 Απρ 2021
Η ακροδεξιά επιτίθεται
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Γιώργος X. Παπασωτηρίου


28.04.21
 
 

Είκοσι βετεράνοι στρατηγοί και εκατοντάδες εν ενεργεία στρατιωτικοί στη Γαλλία ζητούν με κοινό άρθρο τους στο περιοδικό Valeurs Actuelles, την επιβολή στρατιωτικού νόμου προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα από τους Μουσουλμάνους και «τη διάβρωση της κοινωνίας από τον Ισλαμισμό»! Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρίν Λε Πεν(το 2022 θα γίνουν οι εκλογές) έσπευσε να δηλώσει στο ίδιο περιοδικό ότι καλεί τους στρατιωτικούς που τάσσονται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου να σταθούν στο πλευρό της «για να συμμετάσχετε στη μάχη που ανοίγεται»!

Η ίδια ισλαμοφοβική και ξενοφοβική ρητορική παντού. Είναι γνωστές οι κραυγές συντηρητικών και φασιστικών εντύπων αλλά και πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα ότι οι ξένοι, τους οποίους αποκαλούν «λαθροεισβολείς», επιτίθενται στην «πατρίδα, στο σπίτι, στα σχολεία, στην πίστη, στη γυναίκα, στα παιδιά μας, στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό». Ίδιες αντιλήψεις κυριαρχούν και σε θεσμούς, όπως η Εκκλησία. Ιεροκήρυκες της Κυριακής και άλλοι ιερωμένοι εκτοξεύουν απειλές και ξερνούν μίσος εναντίον κάθε «διαφορετικού», τη στιγμή που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την Αγάπη και τη θυσία στ’ όνομά της. Είναι αυτοί που παρέχουν σ’ ένα "κοινό χωρίς ταυτότητα", έναν ξένο, έναν εχθρό, που θα τους προσδιορίσει, θα τους κάνει αναγνωρίσιμους και θα τους παράσχει έναν συνδετικό αρμό. Παγιδεύουν ψυχές, τις διαμορφώνουν και μετά τις στέλνουν στη «μάχη». Οι ίδιες ψυχοπαγίδες παντού: οι μετανάστες για τον Σαλβίνι, για τον Όρμπαν, τώρα για τους Γάλλους στρατιωτικούς και την Λεπέν. Ο Τραμπ «έφυγε» αλλά ο «τραμπισμός» είναι εδώ. Ο Τραμπ πρώτος ονόμασε την μετάβαση των μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες «εισβολή». «Είναι τρομακτικό ένα μέρος του πληθυσμού της χώρας να πιστεύει ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας εισβολής από τρομοκράτες της Μέσης Ανατολής που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος…», έγραφε ο Νόαμ Τσόμσκι. Οι μετανάστες παρουσιάζονται ως τρομοκράτες από τη Μέση Ανατολή τους οποίους χρηματοδοτεί ο Σόρος! Τα ίδια επιχειρήματα και στην Ελλάδα, παντού!

Το ίδιο μήνυμα περί «εισβολέων» έδωσε και η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν μίλησε για την ανάγκη «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών που ζητούν σήμερα και οι Γάλλοι στρατιωτικοί μαζί με την Λεπέν! Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν μίλησε για ομαλό ρυθμό εγκατάστασης ώστε να μην υπάρξει πληθυσμιακή αλλοίωση! Τον φόβο καλλιεργεί.

Στο έδαφος του φόβου και της δαιμονοποίησης γεννιούνται οι ρατσιστές και οι φασίστες, αυτοί που επειδή δεν μπορούν να δουν στον καθρέφτη τον εαυτό τους, θα επανασυνθέσουν τον ήδη αποδομημένο εαυτό τους μέσω του μίσους. Αυτοί θα σκοτώσουν τον Λουκμάν. Εδώ γεννιέται το είδος των πολιτών που αποκαλούνται «νοικοκυραίοι». Αυτοί σκότωσαν το Ζακ. Και οι δύο ομαδώσεις συναντήθηκαν στον σάπιο εθνικισμό. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα είναι ο νέος τους εχθρός, προκειμένου οι «κάτω» να μην βλέπουν ότι ο πραγματικός τους εχθρός είναι εδώ, είναι εκεί «πάνω», τους απομυζά και τους αφαιρεί δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα, αρχίζοντας από τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι μετανάστες είναι ο νέος «εχθρός λαός», ο εχθρός της κοινωνίας, ο εχθρός της δημοκρατίας σύμφωνα με την αντίληψη της αμυντικής δημοκρατίας. Στην τελευταία οι δημοκρατικές ελευθερίες του πολίτη περιορίζονται δήθεν από την πρακτική των «εχθρών» της δημοκρατίας. Κάποτε ένας τέτοιος «εχθρός λαός» ήταν η μισή Ελλάδα. Ακόμα παλαιότερα, τη θέση των σημερινών μεταναστών κατείχαν οι Έλληνες πρόσφυγες. Παραδόξως, μάλιστα, αυτοί που πανηγυρίζουν σήμερα για την αναγνώριση από τον Τζο Μπάιντεν της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία, είναι οι ίδιοι, για την ακρίβεια οι επίγονοι των «επιστράτων», εκείνων που κυνηγούσαν τους πρόσφυγες του 1916 και του 1922 και τους αποκαλούσαν «τουρκόσπορους».  

Η ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε από στρατιωτικούς στο συντηρητικό γαλλικό έντυπο Valeurs Actuelles είναι «σκανδαλώδης» και «επικίνδυνη», «Όχι μόνο η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι προκλητική, αλλά είναι επίσης τόσο ακραία που συνορεύει με το παράλογο», γράφει ο δημοσιογράφος John Lichfield, που επισημαίνει τους δεσμούς που διατηρούν ορισμένοι υπογράφοντες, όπως ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος Christian Piquemal, με «ρατσιστικές ογανώσεις», όπως με τη γερμανική οργάνωση Pegida...

* Η φωτογραφία είναι από την "απόβαση" των ΜΑΤ στη Λέσβο

πηγη: http://artinews.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου