Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 15 Φεβ 2023
Ισραηλινή εταιρεία αλλοιώνει εκλογικά αποτελέσματα σε όλο τον κόσμο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 15.02.23


 
 

Η ομάδα των ερευνητών δημοσιογράφων των Forbidden Stories δημοσίευσε στις 15 Φεβρουαρίου μια έρευνα όπου αποκαλύπτει το έργο χειραγώγησης μεγάλης κλίμακας που πραγματοποιείται από μια ισραηλινή εταιρεία για λογαριασμό πελατών που επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, να επηρεάσουν τις εκλογές, οπουδήποτε στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, παραπληροφόρησης, διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media και παραποίησης στοιχείων, μία ομάδα Ισραηλινών εξπέρ του διαδικτύου και της ψηφιακής τεχνολογίας κατορθώνει να επηρεάζει τα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές χώρες. Μέχρι τώρα είχε ενεργή ανάμειξη σε 33 εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλές χώρες - μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, όπου είναι εγκαταστημένη ομάδα συνεργατών της.

«Από ένα μικρό κτίριο γραφείων, μια ομάδα Ισραηλινών προκαλεί τον όλεθρο σε παγκόσμια κλίμακα», αναφέρει ο αγγλόφωνος ιστότοπος της ισραηλινής εφημερίδας Ha'Aretz. Πρόκειται για μια μικρή εξαιρετικά μυστική ομάδα «χωρίς ήθος, χωρίς ενδοιασμούς και σύνορα» που «μετέτρεψε το χάος σε επιχείρηση», συνεχίζει η ισραηλινή εφημερίδα.

Αυτή η ομάδα λέγεται "Team Jorge" – από το ψευδώνυμο του επικεφαλής της, Ταλ Χάναν, πρώην αξιωματούχου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο «Jorge» και φέρεται να λειτουργεί στο παρασκήνιο, ελέγχοντας τις εκλογικές διαδικασίες σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η έρευνα αποκαλύπτει με σοκαριστικές λεπτομέρειες για το πως η περιβόητη «Team Jorge» μετατρέπει σε όπλο την παραπληροφόρηση, προσφέροντας υπηρεσίες επηρεασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρίς να αφήσει πίσω της το παραμικρό ίχνος. Στο πελατολόγιό της υπάρχουν κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικοί, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις. «Κυβερνοεπιθέσεις, εκστρατείες παραπληροφόρησης, πλαστά παραποιημένα έγγραφα, ενοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, διάδοση ψευδών άρθρων, κλοπή τραπεζικών εγγράφων …”, είναι μερικά από τα βρώμικα εργαλεία της ομάδας.

Η ύπαρξή της ομάδας αποκαλύφθηκε από τη δημοσιογραφική οργάνωση Forbidden Stories στο πλαίσιο μιας έρευνας που ονομάζεται Story Killers , που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με 30 μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας  Le Monde, της ισπανικής El Pais, του γερμανικού περιοδικού Spiegel και της ισραηλινής εφημερίδας Ha' Aretz.

Ο Χάναν ανέφερε στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον προσέγγισαν ως πιθανοί πελάτες, ότι οι υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες σε μυστικές υπηρεσίες, καμπάνιες πολιτικών κομμάτων, αλλά και σε εταιρείες που θέλουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είπε δε ότι χρησιμοποιήθηκαν σε χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η ομάδα του Χάναν αφορά το πακέτο λογισμικού Aims, το οποίο ουσιαστικά ελέγχει έναν στρατό από fake προφίλ σε Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram και YouTube. Μερικά προφίλ διαθέτουν επίσης και λογαριασμούς στο Amazon μαζί με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin - ακόμη και Airbnb προφίλ.

Μέσα από το υλικό αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίον η Team Jorge μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας τεχνικές hacking για την πρόσβαση στα Gmail και τα Telegram. Είπαν ακόμη ότι μπορούν να «φυτέψουν λογισμικό» ακόμα και σε ιστοσελίδες που ανήκουν σε παγκοσμίου εμβέλειας ΜΜΕ, μέσω του Aims.!

πηγη: http://artinews.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου