Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 21 Νοέ 2022
Το Κατάρ κόβει το περιβραχιόνιο της «Μιας Αγάπης»
Κλίκ για μεγέθυνση

Η Αγγλία, η Ουαλία, το Βέλγιο, η Ελβετία, η Γερμανία, η Δανία και η Ολλανδία επιβεβαίωσαν ότι δεν θα φορέσουν το περιβραχιόνιο της«Μιας Αγάπης» (“One Love”) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, λέγοντας ότι η FIFA ξεκαθάρισε ότι θα αντιμετωπίσουν αθλητικές κυρώσεις και ότι οι αρχηγοί τους μπορεί να τιμωρηθούν ή ακόμα και να αναγκαστούν να φύγουν από το γήπεδο.

Το περιβραχιόνιο – το οποίο περιελάμβανε μια «καρδιά που περιέχει χρώματα αντιπροσωπευτικά όλων των υποβάθρων» – προτάθηκε από την ομάδα εργασίας της UEFA για την υποστήριξη της ένταξης και της διαφορετικότητας. Οι σχέσεις, όμως, μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ποινικοποιούνται στο Κατάρ.

 

Στη δήλωσή της που ανακοινώνει την απόφαση, η αγγλική FA είπε ότι επικοινώνησε με τη FIFA τον Σεπτέμβριο για να ενημερώσει το διοικητικό όργανο για την πρόθεσή της να φορέσει το περιβραχιόνιο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Τη Δευτέρα, η FIFA δημοσίευσε μια δήλωση δηλώνοντας ότι η εκστρατεία της «Χωρίς Διακρίσεις» θα ξεκινήσει τώρα κατά τη διάρκεια των ομίλων, αφού είχε αρχικά προγραμματιστεί για τους προημιτελικούς. Η δήλωση πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες ανταλλαγής μηνυμάτων για την εκστρατεία θα παρέχονται στις συμμετέχουσες ομάδες μέσω περιβραχιόνων αρχηγών και ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA «ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού που παρέχεται από τη FIFA».

Η Ολλανδική Ομοσπονδία – η οποία ξεκίνησε την εκστρατεία «Μιας Αγάπης» πριν από το Euro 2020 – ήταν η πρώτη που δημοσίευσε μια δήλωση ενώπιον κοινής από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Ουαλίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας.

Μετά την ανακοίνωση, η Ένωση Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου εξέφρασε την «περιφρόνηση» της για τη FIFA.

«Σήμερα αισθανόμαστε προδομένοι. Σήμερα αισθανόμαστε περιφρόνηση για έναν οργανισμό που έχει δείξει τις πραγματικές του αξίες δίνοντας την κίτρινη κάρτα στους παίκτες και την κόκκινη κάρτα στην ανοχή», ξεκίνησε η δήλωση. «Ποτέ ξανά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν πρέπει να μοιράζεται αποκλειστικά με βάση τα χρήματα και τις υποδομές».

«Καμία χώρα που υπολείπεται των δικαιωμάτων LGBT+, των δικαιωμάτων των γυναικών, των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή οποιουδήποτε άλλου παγκόσμιου ανθρώπινου δικαιώματος δεν θα πρέπει να έχει την τιμή να διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η κοινή δήλωση των εθνών ανέφερε ότι ήταν «πολύ απογοητευμένοι» από την απόφαση της FIFA, η οποία ήρθε λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο είπε «σήμερα νιώθω ομοφυλόφιλος» κατά τη διάρκεια ενός μακροχρόνιου μονολόγου με στόχο τα μέσα ενημέρωσης να επικρίνουν την απόφαση να φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της FA:

«Η FIFA ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλει αθλητικές κυρώσεις εάν οι αρχηγοί μας φορούν τα περιβραχιόνια στον αγωνιστικό χώρο. Ως εθνικές ομοσπονδίες, δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες μας σε μια θέση όπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αθλητικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, οπότε έχουμε ζήτησε από τους αρχηγούς να μην επιχειρήσουν να φορέσουν τα περιβραχιόνια στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA.

Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε πρόστιμα που θα ίσχυαν κανονικά για παραβίαση των κανονισμών και είχαμε δεσμευτεί να φοράμε το περιβραχιόνιο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες μας στην κατάσταση όπου μπορεί να κριθούν ή ακόμα και να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο .

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση της FIFA που πιστεύουμε ότι είναι άνευ προηγουμένου – γράψαμε στη FIFA τον Σεπτέμβριο ενημερώνοντάς τους για την επιθυμία μας να φορέσουμε το περιβραχιόνιο One Love για να υποστηρίξουμε ενεργά την ένταξη στο ποδόσφαιρο και δεν είχαμε καμία απάντηση.

Οι παίκτες και οι προπονητές μας είναι απογοητευμένοι – είναι ισχυροί υποστηρικτές της ένταξης και θα δείξουν υποστήριξη με άλλους τρόπους».


πηγη: https://kosmodromio.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου