Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι αν συνεχίσει να παρακινεί την Ουκρανία να πλήξει στόχους στην Ρωσία τότε θα υπάρξει μια άμεση «ανάλογη απάντηση», μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το πρακτορείο RIA το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Καταλαβαίνουμε σωστά ότι για χάρη της "διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών" η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Αυτό οδηγεί άμεσα σε θάνατο και αιματοχυσία στο έδαφος της Ουκρανίας. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μία από αυτές τις χώρες», έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Χέπι (James Heappey) δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί αποδεκτό για την Ουκρανία να χτυπήσει «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους» στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, μεταξύ αυτών και βρετανικά.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά στο σημερινό πρόγραμμα του BBC «Radio 4», ο Heappey είπε: «Το ερώτημα είναι, εάν είναι αποδεκτό τα όπλα μας να χρησιμοποιούνται εναντίον νόμιμων ρωσικών στρατιωτικών στόχων από τους Ουκρανούς.

«Πρώτον, οι στόχοι επιλέγονται από την ουκρανική πλευρά και όχι από αυτούς που παράγουν ή εξάγουν εξοπλισμό. Δεύτερον, είναι απολύτως νόμιμο να επιλέγονται στρατιωτικοί στόχοι βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού για να διαταράξουμε την επιμελητεία και τις οδούς ανεφοδιασμού του», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι επίσης «απόλυτα θεμιτό» μέρος του πολέμου για τις ρωσικές δυνάμεις να αποτελεί το χτύπημα στόχων στη δυτική Ουκρανία για να διαταράξουν τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ουκρανίας, εφόσον αποφεύγονται οι απώλειες αμάχων, «το οποίο δυστυχώς δεν έχουν λάβει πολύ υπόψη τους μέχρι τώρα».

πηγη: https://tvxs.gr